21 Şubat 2018 Çarşamba

Karamelli Muhallebi

Herkese merhaba,

Bugün sizlere yapması çok pratik bir o kadar da lezzetli bir tatlı tarifim var. Bizim evde sütlü tatlılar çok sevilir. Eğer siz de hafif bir tatlı tarifi arıyorum diyorsanız bu tarif tam size göre. Tatlıyı hazırlamak inanın hiç zamanınızı almayacak. Misafirleriniz ben geliyorum dediğinde hemen malzemeleri alın ve yapmaya başlayın. 15 dk. gibi çok kısa bir sürede hazırlayabileceksiniz.

Tatlımı hazırlarken APM Profesyonel Pastacılık Ürünlerinden karamel aromalı sos  ve file badem kullandım. Tatlımın lezzeti ikiye katlandı. Eğer karamel sos kullanmak istemezseniz siz daha farklı soslar ile de hazırlayabilir ya da sade olarak da tüketebilirsiniz. Umarım dener ve beğenirsiniz.

Sizi hiç bekletmeden hemen karamelli muhallebi tarifime geçiyorum,









Malzemeler :

  • 3 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı pirinç unu
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 paket vanilya

Üzeri için,


Yapılışı :

Derin bir tencereye sütümüzü alalım. İçine pirinç unu ve şekeri ilave edip orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya başladığında vanilyayı ve tereyağını ilave edip ocağın altını kapatalım..Tatlımızı servis edeceğimiz kupların dibine karamel aromalı sosumuzdan bir miktar alalım. Üzerine muhallebimizi ekleyelim. En üst kısmına yeniden karamel aromalı sos gezdirelim. En son file bademler ile süsleyelim. Buzdolabında 1 - 2 saat beklettiğimiz karamel soslu muhallebilerimiz artık servise hazır.


Afiyet Bal Şeker Olsun...:)))





Not :
APM Profesyonel Pastacılık Ürünleri nin internet sitesini mutlaka ziyaret edin. İhtiyacınız olan bir çok pastacılık ürününe buradan ulaşabilir siparişlerinizi verebilirsiniz.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder