25 Ekim 2016 Salı

Açma

Merhabalar :)

Bugün yumuşacık missss gibi bir açma tarifi ile geldim karşınıza. Nasıl da güzel oldu anlatamam. Hep pastanelerden mi alıcaz. Kendimizde evimizdeki malzemelerle hazırlayabiliriz. İster sabah kahvaltısı için, ister beş çayları için ne zaman ikram ederseniz edin herkesin beğenisini alacağına eminim. Tarifimde Ulusoy Un ve Yuva Maya ürünlerini kullandım. Yine beni yanıltmadılar ve bu muhteşem tarif çıktı ortaya. İyi ki varsınız Ulusoy Un, Yuva Maya. Lezzette lezzet kattığınız için sonsuz teşekkürler :)

Bu nefis açmaları nasıl hazırlamışım haydi bir göz atalım,






Malzemeler :

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta 
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket YUVA MAYA instant maya
  • Aldığı kadar ULUSOY UN

Arasına sürmek için,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı


Üzeri için,
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu


Yapılışı :

Geniş bir kabın içine ılık su, süt, yumurta akı ve mayayı alalım. İyice karıştıralım. Tuz ve toz şekeri ekleyip eriyene kadar karıştıralım. En son elediğimiz unu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyelim. Hamuru mayalanması için üzerine streç film ile sarıp en az 45 dk. dinlendirelim. Süre sonunda hamurumuz yaklaşık iki katına çıkacak kadar kabaracaktır. Hamuru yine yoğurup elma büyüklüğünde parçalar alalım. Elimizle açıp tereyağı sürelim.  Kalın bir çubuk şekli verelim. Her iki ucundan ters yönlere döndürelim ve uçlarını birleştirelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine açmalarımızı alalım. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim. 20 dk. tepsi mayası yapalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Ve sıcacık açmalarımız artık servise hazır.



Afiyet Olsun....:))))












20 Ekim 2016 Perşembe

Kırma Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır ?

Herkese merhaba,

Her sene kırma yeşil zeytin az da olsa yapmaya çalışırım. Bu sene annem benden önce davrandı. Hazırladı zeytinlerimizi. Anne değen her şey bir başka güzel. Ellerin dert görmesin canım annem. Kırma yeşil zeytini kızım da ben de çok severiz. En çok da acımsı tadını :) Yapması çok kolay, yemesi çok keyifli. Katkı maddesi yok, koruyucu yok daha ne olsun. Zeytinler hala pazarlarda varken bence sizler de deneyin.

Haydi hep birlikte kırma yeşil zeytin nasıl yapılıyormuş bir bakalım,








Zeytinleri yıkayalım ve süzülmesi için süzgeçte biraz bekletelim. Çekiç ya da taş yardımı ile zeytinleri kıralım. Zeytinlerin kararmaması için kırdığımız zeytinleri hiç bekletmeden hemen su dolu kavanoza atalım. Acısını bırakıp tatlanmaları için bu suda bekletelim. Zeytinleri tatlandırmak için kullandığınız su klorsuz olursa daha iyi olur. Zeytinlerin çabuk tatlanıp olmalarını istiyorsak ve kısa sürede tüketeceksek suyunu yaklaşık 2-3 günde bir, olgunlaşmalarını biraz daha geciktirmek istiyorsak haftada bir suyunu değiştirelim. Zeytinlerimizi saklama aşamasında, zeytinimiz yaklaşık 2 kilo kadar ise 3 çorba kaşığı salamura tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 kahve fincanı zeytinyağı ve üzerini örtecek kadar temiz su ekleyelim. Tatlanma sürecinde olan zeytinlerimizi güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edelim. Kırma yeşil zeytinimiz tatlandıktan sonra tüketilmeye hazır hale gelecektir. Kırma yeşil zeytinimizi kavanozundan ikram edeceğimiz miktar kadar alıp limon ve zeytinyağı ile servis edelim.

Afiyetler olsun :)











19 Ekim 2016 Çarşamba

VISSMATE İle Artık Temizlik Yapmak Çok Kolay :)

Merhabalar,

Geçtiğimiz günlerde VISSMATE tarafından yeni geliştirdikleri ürünlerden oluşan bir hediye paketi ulaştı elime. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Benim temizlik konusundaki hassasiyetimi herkes bilir. Yeni geliştirilen bu ürünlerden en çok ben silikonlu temizleyiciyi merak ettim. Her yüzeyde kullanılabilir olması ilgimi çekti. Şimdi biraz sizlere ürünlerle ilgili deneyimlerimden bahsedeyim.










Silikonlu Temizleyici,
Banyoda musluk, lavabo ve duşa kabinde kireç lekelerine karşı oldukça başarılı. İçinde bulunan silikon sayesinde cam ve aynalarda buğulanmayı önlüyor. Vissmate silikonlu temizleyicinin PH' ı nötr olduğundan mobilya ve ahşap yüzeylerde de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yine içeriğinde bulunan silikon sayesinde tozu iterek mobilyalarınızdaki tozlanmayı geciktiriyor. Hele o mis kokusu evi çiçek bahçesine çeviriyor.








Sıvı Arap Sabunu,
Ben evin genel temizliğimde sıvı arap sabunu kullanırım. Vissmate sıvı arap sabunu gerçekten bildiğimiz arap sabunu kokusu ile beni büyüledi. Eskiden annelerimiz krem arap sabunu kullanırdı ve ev mis gibi kokardı ya Vissmate sıvı arap sabunuda aynen öyle. Missss missss :) Mutfakta, yer ve yüzey temizliğinde, halı ve koltuk temizliğinde, pencere temizliğinde, banyo ve hatta çamaşırlarınızda bile gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.






Hijyenik Yüzey Temizleyici,
Mis gibi kalıcı parfümü ile evinizin her köşesinde hijyen. Çok amaçlı genel kullanımı sayesinde mutfak, banyo ve tüm yüzeylerde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Evim çiçek tazeliği ile mis gibi kokarken pırıl pırıl ve ışıldayan bir temizliğe sahip oldu. Ürünün çiçek tazeliği, lavanta rüzgarı ve dağ çiçekleri olarak 3 çeşidi mevcut. Sizlerde Vissmate ürünlerinden birini tercih edin bahar ferahlığı ve tazeliği evlerinize gelsin.


Ürünleri çok başarılı buldum. Sizler de en kısa zamanda hijyende tek hareket VISSMATE ürünleri ile tanışın...:))

Daha detaylı bilgi almak isterseniz VISSMATE' in sitesini ziyaret edebilirsiniz.







11 Ekim 2016 Salı

Krem Şantili Mekik Kurabiye

Herkese kocaman bir merhaba,


Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin önde gelen un üretimi yapan firmalarından olan  ULUSOY UN tarafından gönderilen un ile hem görseli çok hoş hem de lezzeti muhteşem olan bu kurabiyeleri hazırladım. Çay demleninceye kadar hemen bu 5 malzemeli kurabiyeleri kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. ULUSOY UN ile daha farklı ve lezzetli tarifler paylaşılmayı bekliyor. Bence beni takip edin. Tariflerden haberiniz olsun...:)))
Teşekkürler ULUSOY UN :)


Evet lafı fazla uzatmadan hemen geçelim krem şantili mekik kurabiyemin tarifine,







Malzemeler :

  • 50 gr margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar ULUSOY UN
Üzeri için,
  • Pudra şekeri


Yapılışı :

Tüm malzemeleri geniş bir kabın içine alalım. Unu azar azar  ilave edelim. Hamurun ele yapışmayan kulak memesi kıvamında  olması gerekiyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım elimizle şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. Önceden ısıtılmış 150 C fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpip servis edelim...:)


Afiyet Olsun.











4 Ekim 2016 Salı

Zeytinli - Kekikli Focaccia Ekmeği

Herkese merhaba,

Bugün sizlerin karşısına taaa İtalya' dan bir tarif ile geldim. Evde ekmek yapmak hep gözümde büyüyor ama farklı lezzet denemekten de kendimi alamıyorum. Zeytinyağının aromatik tadıyla nefis zeytinler buluşunca ortaya bombastik bir lezzet çıktı. Bence sizlerde en kısa zamanda deneyin. Bana katılacaksınız :))))

Haydi zeytinli-kekikli focaccia ekmeğimin tarifine bir göz atalım,






Malzemeler :
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker


Üzeri için,
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • Deniz tuzu
  • Kekik

Yapılışı :

Ilık suyun içine instant mayayı ilave edip karıştıralım. 10 dk. aktive olması için bekleyelim. Geniş bir kabın içine elediğimiz unu alalım. Ortasını havuz gibi açalım. Mayayı, toz şekeri ve zeytinyağını ekleyelim. Unun üzerine en dış kenara tuzu serpelim. İlk etapta tuz ve maya buluşmamalı mayaynın aktive olmasını engeller. Yavaş yavaş karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ve su eklemeye devam edelim. Tamamen toparlanan hamuru mayalanması için üzerini streç film ile kapatıp en az 45 dk. dinlendirelim. Mayalanan hamuru tezgaha alıp gazını çıkartmak için yoğuralım. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartalım. Yağladığımız fırın tepsisine un serpelim. Ve hamurumuzu biraz elimizle açtıktan sonra tepsiye alalım. Çok fazla inceltmeden hamuru parmak uçlarımızla yayalım. Hamurun üzerine parmağınızla çukurlar yapalım. Zeytinyağı sürüp,zeytinleri yerleştirip kekik serpelim. En son deniz tuzunu da serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Çok fazla kızarmasın ekmeği üzeri çok sert olur. Ve enfes zeytinli-kekikli focaccia ekmeğimiz artık servise hazır.


Afiyetler Olsun...:)))










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...