27 Eylül 2016 Salı

Mürdüm Eriği Marmelatı

Merhabalar canlarım :))

Bugün sizlere nefis bir marmelat tarifi vereceğim. Bizim ev halkı reçel ve marmelata bayılır. Ben de elimden geldiğince onların sevdikleri meyvelerden hazırlamaya çalışıyorum. Mürdüm eriği marmelatı bir harika oldu. Tadı, rengi ve kıvamı muhteşem. Sizlerde sevdiklerinizin kahvaltı sofralarını şenlendirmek isterseniz mürdüm erikleri bitmeden hemen hazırlayın derim.

Evet canlarım haydi hep birlikte mürdüm eriği marmelatını nasıl hazırlamışım bir göz atalım,








Malzemeler :
  • 1 kg mürdüm eriği
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Çeyrek limonun suyu

Yapılışı :

Mürdüm eriklerimizi yıkayalım. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartalım. Derin bir tencerenin içine erikleri ve suyu alıp orta hararetli bir ocakta kaynamaya bırakalım. Erikler yumuşayınca ocaktan alalım ve ılınmaya bırakalım. Soğuyan eriklerimizi tel süzgeç veya kevgirden geçirelim. Elimizle bastıra bastıra posası üstte kalacak şekilde geçirelim. Altta kalan koyu kıvamlı marmelatımızı tekrar tencereye alıp toz şekerini ve tereyağını ekleyelim. Orta hararetli ateşte kaynamaya bırakalım. en son limon suyunu da ekleyip 5 dk. daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım. Marmelatın kıvamı muhallebi kıvamı gibi olacak. Soğuyan mürdüm eriği marmelatımızı kavanozlara alıp buzdolabında muhafaza edelim.



Afiyetler Olsun...:))







20 Eylül 2016 Salı

Kenton Ön Pişirilmiş Kuru Fasulye Unu İle Anne Keki

Merhabalar canlarım,


Türk mutfağının  içerisinde vazgeçilmez gıda maddeleri arasında her zaman yer  bulan bakliyat ve bakliyat  çeşitleri,  son zamanlarda dünyanın bir çok ülkesinde sağlık ve gıda ile ilgili beslenme uzmanları tarafından yapılan çalışmalarla; bakliyatın, hem beslenmemiz hem de vücut sağlığımız açısından ne kadar önemli ve gerekli bir besin grubu olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.
İçerisinde  ihtiva ettiği lif bakımından son derece zengin bir yapısı olan bakliyatın, bağırsak hareketlerini düzenlediği, tokluk hissi verdiği için rahat bir  mide düzeni ile de zayıflama diyetlerinde kullanılması gerektiği ifade ediliyor.
Yıllardır güvenle ürünlerini kulladığımız Kenton yaptığı araştırmalar sonucunda bizim hayatımızı kolaylaştıracak yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Son geliştirilen ürünlerden biri de ön pişirilmiş bakliyat unları.
Kenton ön pişirilmiş kuru fasulye unu, İç Anadolu bölgesinde yetişen Dermason fasulyenin tüm besleyici özellikleri korunarak haşlama, kurutma ve öğütme aşamaları ile üretilmektedir. Kenton ön pişirilmiş kuru fasulye ununu tekrar kaynatma ve ezme işlemi gerektirmeden tüm çorbalara katabilir ve köftelerde kullanabilirsiniz. Ayrıca salata ve makarna soslarına ekleyebilir, kek ve kurabiye gibi birçok un gerektiren tarife lezzet ve besleyicilik katmak için kullanabilirsiniz. 






Ön pişirilmiş bakliyat unlarından bana ulaşan kuru fasulye unu idi. Ayrıca nohut unu ve mercimek unu da mevcut. Yapılarında gluten içermemeleri de özellikle gluten hassasiyeti olanlar için çok iyi bir seçenek. Bakliyat sevmeyen çocuklarımıza pratik bir şekilde bakliyat yedirmenin en kolay yolu diye düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde ön pişirilmiş kuru fasulye unu ile hazırladığım nefisssss lezzetleri sizlere buradan paylaşacağım. Takipte kalınnnn :)

Ben ön pişirilmiş kuru fasulye unu ile ilk olarak nefis bir anne keki hazırladım. Ön pişirilmiş kuru fasulye unu kekin içinde hiç fark edilmiyor. Ev halkına hiç belli etmeden hazırlayıp ikram ettim. Tek kelimeyle bayıldılar. Kızım bile iki porsiyon kek yedi. Sizler de sevdiklerinize böyle besleyici ve sağlıklı lezzetler hazırlayabilirsiniz.

Haydi şimdi ön pişirilmiş kuru fasulye unu ile anne keki tarifime bir göz atalım,











Malzemeler :
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kuru fasulye unu
  • 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için,
  • Pudra şekeri


Yapılışı :

Oda ısısında olan yumurtaları geniş bir kabın içine alalım. Mikser ile çırpmaya başlayalım. Toz şekeri de ekleyip şeker iyice eriyinceye kadar çırpmaya devam edelim. Toz şekerle yumurta krema kıvamına gelmeli. Süt ve sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Elediğimiz un, kuru fasulye unu, kabartma tozu ve vanilyayı yavaş yavaş karışıma ekleyelim. Homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpalım. En son cevizi ekleyip spatula ile karıştırıp kekimizi yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza alalım. 180 C önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dk geçtikten sonra 150 C düşürerek pişirelim. Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı geçtikten sonra pudra şekeri serpip servis edelim.

Afiyetler olsun.







8 Eylül 2016 Perşembe

Kalburabastı

Merhabalar,

Bayrama sayılı günler kaldı. Her evde bir telaş, bir koşuşturmaca devam ediyor.  Bayram tatlısız olmaz diyenlerdenseniz işte sizlere nefis bir tatlı tarifi. Kıyır kıyır ağızda dağılıyor :) Şiddetle tavsiye
ediyorum sizler de hazırlayıp sevdiklerinize ikram edin.

Kalburabastımı geçtiğimiz günlerde Fiskobirlik' ten tariflerimde kullanmak üzere gönderilen kavrulmuş fındıkla hazırladım. İnanılmaz lezzetli oldu siz isterseniz ceviz de kullanabilirsiniz.

Haydi hiç vaktinizi almadan geçelim kalburabastının tarifine,






Malzemeler :
  • 150 gr margarin
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 - 2 damla limon suyu
  • 1 pk. vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi harcı için,
Şerbeti için,
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu

Yapılışı :

İşe ilk önce şerbeti hazırlamakla başlayalım. Bir tencerenin içine su ve toz şekeri alıp ocağa koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dk. kaynatalım. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Fındıkları el rondosuna alıp iri parçalar olacak şekilde bir iki tur çekelim. Diğer tarafta geniş bir kabın içine oda ısısında yumuşamış olan margarini, sütü ve ayçiçek yağını alıp karıştıralım. İrmik, kabartma tozu, karbonat, toz şeker, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edelim. En son unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamuru yaklaşık 20 dk. üzerini örtüp dinlendirelim. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine fındık parçaları koyduktan istediğimiz gibi şekil verip kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kalburabastılarımızı dizelim. Önceden ısıtılmış 180 C fırında iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan kalburabastımızın ilk sıcaklığı geçince şerbeti ile buluşturalım. En az 3 - 4  saat dinlendikten sonra nefis kalburabastılar artık servise hazır.

Afiyet Bal Şeker Olsun...:))))


Not :
Hamuru şekillendirmek için rendenin iri tarafını kullanabilirsiniz. Ya da benim gibi hızlı doğrayıcı aparatından yardım alabilirsiniz.









6 Eylül 2016 Salı

Kışlık Barbunya Nasıl Hazırlanır ?

Merhabalar canlarım,

Mevsim sonbahara dönünce her evde kış hazırlıkları telaşı başladı. Salçalar, turşular, soslar, derin dondurucuya konacak sebzeler v.s. Ben de aynı telaşın içimdeyim. Geçtiğimiz hafta sonu kışlık domates soslarımı ve barbunyalarımı hazırlayabildim. Yavaş yavaş tüm hazırlıklarım bitecek inşallah. Allah hepimize hazırlıklarımızı ağız tadıyla tüketmeyi nasip etsin.

Kışlık barbunyayı ben şöyle hazırlıyorum,





Barbunyaları ayıklayalım. Yıkayalım ve sularının süzülmesi için bir süzgecin içine alalım. Süzülen barbunyaları hiç bir işleme tabii tutmadan buzdolabı poşetleri ile poşetleyip derin dondurucuya kaldıralım. Kışın ister çok hafif haşlayop ( kara suyu çıkması için ) öyle pişirirsiniz yada direk çözdürmeden kullanabilirsiniz.

Şimdiden yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum.

Sofranızın bereketi, evinizin huzuru hiç eksik olmasın.

Sevgiyle kalın :)














1 Eylül 2016 Perşembe

Lezzet ve Kurabiye Tarifleri


Lezzet, Türkiye’nin En İyi Yemek Sitesi sloganı ile çeşit çeşit yemek tariflerinden yemekler ile ilgili püf noktalara, özel günler için menü fikirlerinden ekonomik ve pratik tariflere kadar birçok konuda hizmet vermektedir. Sitede birçok farklı hamur işi tarifleri, yemek tarifleri, çocuklar sevdiği tatlıların tarifleri, diyet yapanlar için özel tarifler ve sizin göndereceğiniz birbirinden farklı ve güzel tarifler olduğu gibi iftar menüleri, sahur yemekleri, özel davetleriniz için özel tarifler, evinizde yapabileceğiniz ev yapımı, son derece doğal içecek yapımları bulunmaktadır. Ayrıca sağlık ve güzellik sayfası ile de ihtiyacınız olan bitkisel karışımlar, diyet ve spor yapanlar için en son trend olan telefon uygulamaları ve beslenme uzmanlarından tavsiyeler ile takipçilerinin ilgi odağı olmaktadır.




Türkiye’nin en kapsamlı yemek sitelerinin başında gelen Lezzet hamur işi tarifleri kategorisinin içerisinde bulunan kurabiye tarifleri ile adından söz ettirmektedir. Diğer siteler ile karşılaştırıldığında oldukça fazla kurabiye çeşitleri ile dikkat çekmektedir. Tuzlu ve tatlı kurabiye çeşitleri ile misafirlere sunulabilecek ikram çeşitleri artmaktadır. Özel günlerinizde Lezzet’ in kurabiye tarifleri sayfasından öğrenebileceğiniz bulunmaktadır. Örneğin; kırmızıbiberli ve jambonlu kurabiye ile misafirlerinize ya da ailenize farklı tatlar oluşturabilirsiniz. Babalar Günü ya da Sevgililer Günü gibi günlerde sevdiklerinize yapacağınız şeker hamuru ile süslenmiş butik kurabiyeler ile özel günlerinizi daha da özelleştirebilirsiniz. Organizasyonunu yaptığınız partilerde kendi lezzetinizi kattığınız bilezik şeklinde kurabiyeler ya da makaronlar ile misafirlerinize unutamayacakları tatlar ikram edebilir ya da sebze severler için kurabiyeler yapabilir hatta yemeklerinizi kurabiye haline getirebilirsiniz. Örneğin; Beğendili Kafes Kurabiye tarifi gibi sizler de farklı uygulamalar yapabilirsiniz. Daha önce hiçbir yerde görmediğiniz kurabiye tarifleri ile arkadaşlarınızı kıskandırabilirsiniz. Kurabiyelerinizi yaparken uygulayacağınız şekiller ile çocuklarınızı sevindirebilirsiniz. Doğum günlerinizde pasta yerine dev doğum günü kurabiyesi tarifini uygulayarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.  





Sevdikleriniz ile rahatlıkla paylaşabileceğiniz Lezzet kurabiye tariflerini uygulayabileceğiniz gibi, büyükannenizden ya da annenizden kalan eski tarifleri de sayfada paylaşabilirsiniz. Birçok tarifin bir arada bulunduğu Lezzet ile defter ya da kitap karıştırmanıza gerek kalmaz ve internetin olduğu her yerden güvenle farklı farklı tariflere ulaşabilirsiniz. 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...