28 Mayıs 2015 Perşembe

Sarımsaklı Ekmek

Herkese merhaba,

Bugün sizlerin karşısına kahvaltılık bir tarif ile geldim. Ben kızarmış ekmeğe bayılırım. Hele bir de zeytinyağlı ve sarımsaklı olursa değmeyin keyfime. İsterseniz kahvaltıda, isterseniz beş çaylarında hazırlayabileceğiniz nefis bir atıştırmalık. O an için evde tost ekmeklerim vardı onları kullandım ama siz evde kalmış ekmekleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.

Haydi şimdi sarımsaklı ekmeklerin tarifine hep birlikte bir göz atalım...:)









Malzemeler :


  • 4 dilim tost ekmeği
  • 2 diş sarımsak
  • Kekik aromalı zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz



Yapılışı :

Tost ekmeklerimizi ikiye keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. 180 C fırında üzerleri pembeleşinceye kadar kızartalım. Fırından çıkan ekmeklerimizi ikiye böldüğümüz sarımsağı sürelim. Daha sonra fırça yardımıyla kekik aromalı zeytinyağından sürelim. Üzerlerine tuz ve kekik serpelim. Ve artık mis gibi kekik kokan sarımsaklı ekmeklerimiz artık servise hazır...


Afiyetler Olsun...:))















21 Mayıs 2015 Perşembe

Fransız Kurabiyesi

Herkese merhaba,

Bu kurabiyeleri Sakız Enginar - Dilek hanım' ın sitesinde gördüm. Aslında tarif sevgili Aydan Üstkanat' a ait. Tarifte küçük değişiklikler yaptım. İnanılmaz lezzetli bir kurabiye. Kurabiyeleri iş yerimdeki arkadaşlarıma götürmek için hazırlamıştım. Ama maalesef bizim ev halkı bir çırpıda bitiriverdi kurabiyeleri. İnanın abartmıyorum çok ama çok lezzetli oluyor. Üzümlü, fındıklı ve de mis gibi tarçın kokulu. Bu güzel tarif için Aydan hanıma ve Dilek hanıma çok teşekkür ediyorum.

Ve sizleri hiç bekletmeden bu nefis Fransız kurabiyesinin tarifi ile baş başa bırakıyorum...:))








Malzemeler :


  • 1,5 su bardağı un
  • 140 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
Üzeri için,

  • Pudra şekeri


Yapılışı :

Oda sıcaklığındaki tereyağını toz şeker ile iyice karıştıralım. Üzerine yumurtayı da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Un, tarçın ve vanilyayı eleyelim ve tereyağlı karışıma ilave edip yoğurmaya başlayalım. En son toz fındık ve kuru üzümü ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Kurabiyeden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. 170 C önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerimizi pişirelim. Kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyelim. Ve enfes Fransız kurabiyelerimiz artık servise hazır.



Afiyetler Olsun....:))))








18 Mayıs 2015 Pazartesi

Çilekli Sakızlı Magnolia Puding

Herkese kocaman bir merhaba,

Havalar ısınınca soğuk tatlılar tercih ediliyor. Çilekli de olunca değmeyin keyfine. Sütlü tatlıların çilek ile uyumuna bayılıyorum. Daha önce de muzlu magnolia puding yapmıştım. Oda inanılmaz lezzetli olmuştu...:) Diyeceğim her hali ile enfes. Benden söylemesi...:)))

Siz de sevdiklerinize bu nefis çilekli sakızlı magnolia pudingden hazırlamak isterseniz tarifi şöyle,









Malzemeler :

  • 3 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket labne peyniri / 200 gr )
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kaymak
  • 1 paket damla sakızlı vanilya
  • 10 adet çilek
  • 1 paket Eti burçak bisküvi




Yapılışı :

İlk önce bisküvimizi robottan çekelim. Geniş bir tencerenin içine yumurta, süt, un, nişasta ve toz şekeri alalım. Güzelce çırptıktan sonra koyulaşana kadar pişirelim. En son vanilyayı ve tereyağını ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan kremaya kaymak ve labne peynirini ekleyip mikser ile pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpalım. Diğer tarafta çilekleri dilimleyelim. Ve kuplara pudingimizden alalım. Üzerine bisküvi kırıntılarını serpelim. Çilekleri bardağın kenarına dizelim. Yine puding koyalım. Üzerine bisküvi kırıntıları serpelim. Ve istediğimiz gibi süsleyelim. Buz dolabında en az 2 - 3 saat dinlendirip servis edelim.

Afiyet Olsun...:)











14 Mayıs 2015 Perşembe

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun...



 






Dua çiçeğini bilir misin ?
Yeryüzünde sulanır,
Gökyüzünde açarmış,
Melekler kulunuzdan deyip Rabbimize sunarmış,
İyi insanların, güzel dualarında buluşmak dileğiyle...:)


~~
HAYIRLI KANDİLLER ~~



12 Mayıs 2015 Salı

Çikolatalı Üçgen Milföyler

Herkese kocaman bir merhaba,

Canlarım bugün sizlerin karşısına çok pratik ve de çok lezzetli bir tarif ile geldim. Aniden misafiriniz mi gelecek, yada canınız tatlı bir şeyler mi istedi hemen çay demlenene kadar yapabileceğiniz nefis bir lezzet. Kızım ve eşim bayıldılar. Özellikle kızım çok sevdiği için söylüyorum çocukların doğum günleri için de hazırlayabillirsiniz. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz....:)

 Geçelim çikolatalı üçgen milföylerin tarifine,





Malzemeler :


  • 4 yaprak milföy
  • Sarelle

Üzeri için,
  • Pudra şekeri


Yapılışı :

Milföylerimizi buzluktan çözülmeleri için çıkaralım. Çözülen milföylerimizi tezgahın üzerine alalım. Her bir milföyü 4' e bölelim. Yani 16 adet kare milföyümüz olacak. Sarelle' den 1 çay kaşığı alıp milföylerin içine koyup üçgen olacak şekilde kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine milföylerimizi dizelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan çikolatalı milföylerimizin ilk sıcaklığı geçince üzerlerine pudra şekeri serpelim.


Afiyet Bal Şeker Olsun...:)












  

9 Mayıs 2015 Cumartesi

Anneler Günümüz Kutlu Olsun...:)

Merhabalar...:))


En başta kendi annem olmak üzere tüm eli öpülesi annelerin Anneler Gününü Kutluyorum...:)

















8 Mayıs 2015 Cuma

Turunçgil Şerbeti

Herkese merhaba,

Öncelikle herkese hayırlı ve bereketli cumalar diliyorum.

İzmir' de havalar iyiden iyiye ısınmaya başladı. Anlayacağınız sıcak yaz günleri kapıda. Sizlere bugün vereceğim tarif serinletici, ferahlatıcı ve de çok lezzetli. Bizim evde uzun zamandır gazlı içecek tüketilmiyor. Böyle ev yapımı, katkısız içecekler içiyorum kızıma. Ne kadar kutulu ürün tüketmez isek o kadar iyi. Tabii ki her şeyi evde yapmak mümkün değil ama yine de dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum. Turunçgil şerbetinin inanılmaz bir lezzeti var. Rengini tamamen portakal ve limondan alıyor. Ev yapımı ve de çok sağlıklı. Bence sizlerde mutlaka deneyin. Bana hak vereceksiniz...!

Lafı fazla uzatmadan rengiyle, tadıyla damakları şenlendirecek turunçgil şerbetimin tarifine geçelim...:)









Malzemeler :
  • 3 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
  • 2 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 damla Dr. Oetker limon aroması
  • 3 su bardağı su


Yapılışı :

Portakal ve limonun kabuklarını rendenin ince tarafı ile rendeleyelim. Üzerine toz şekeri ekleyip elimizle iyice ezip, yoğuralım. Sonra sıktığımız portakal suyu, limon suyu ve suyu ilave edelim. En son limon aromasını da ekleyip şerbeti şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Dinlenmesi ve renk salması için yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletelim. Daha sonra turunçgil şerbetimizi süzüp, nane eşliğinde servis edelim.

Afiyet bal şeker olsun...:))



 Not :
Şeker oranını damak tadınıza göre arttırabilir veya hiç ilave etmeyebilirsiniz.




Herkese mutlu bir hafta sonu diliyorum. Sevgiyle kalın...






4 Mayıs 2015 Pazartesi

Kakaolu Çilekli Pasta

Herkese kocaman bir merhaba,

Yeni haftaya tatlı bir başlangıç yapalım dedim ve nefis bir pasta tarifi ile geldim karşınıza. Çileğin mis kokusu ile inanılmaz lezzetli oldu. Ev sakinleri bayıldılar pastaya. Bir tabak yiyen bir daha istedi. Tek kötü tarafı bir yiyen bir daha istiyor benden söylemesi...:)

Paylaşmış olduğum bu postumla birlikte 350. tarifimi yayınlamış oluyorum. Bloğumu açtığım günden bugüne hep yanımda olan canlarım, sizlerle uzun yıllar birlikte olabilmek dileğiyle. İyi ki varsınız...:) Hepinizi çok seviyorum....:))))

Evet canlarım şimdi sizleri kakaolu çilekli pastamın tarifi ile baş başa bırakıyorum...:)











Malzemeler :

  • 1 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı  toz şeker
  • 3 adet yumurta 
  • 150 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı parça çikolata
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islatmak için,
  • 1 kahve fincanı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için,
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Çilek
  • Pasta süsleme şekerleri

Yapılışı :

Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Üzerine elediğimiz un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edelim..En son parça çikolataları ilave edip homojen bir şekilde dağılması için spatula yardımıyla karıştıralım. Yuvarlak kek kabımızı yağlayalım. ( Benim kek kalıbının çapı 20 cm. idi ) İçine kek karışımımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 170 C fırında pişmeye bırakalım. Fırından çıkan kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şekerli sütü fırça yardımıyla her tarafına sürelim. Çırpılmış şantiyi pastanın üzerine spatula yardımıyla sürelim. Çilek ve pasta süsleme şekerleri ile süsleyelim. En az 2 - 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyip servis edelim.


Afiyetler Olsun...:))))













Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...