29 Nisan 2015 Çarşamba

Şiş Köfte

Herkese kocaman bir merhaba,

Canlarım bugün sizlere restoranlarda yediğimiz gibi şiş köfte tarifi vereceğim. Hem de mangal, ızgara filan aramadan. Yapışmaz tavada az sıvı yağ ile kızartabileceğiniz nefis bir köfte. Bizim ev de kızım köfteyi çok sever. Hal böyle olunca köfte her şekle giriyor gördüğünüz gibi...:) Hem ev yapımı anne elinden, hem de sağlıklı içinde ne olduğu belli. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.

Siz de sevdiklerinize bu nefis şiş köftelerden hazırlamak isterseniz tarifi şöyle,






Malzemeler :

  • 500 gr dana - kuzu karışık orta yağlı kıyma
  • 1 iri boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 tepeleme çorba kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta 
  • Toz sarımsak
  • Kimyon
  • Değirmen karabiber
  • Tuz

Köfteleri kızartmak için,

  • Sıvı yağ


Yapılışı :

Geniş bir kabın içine kıymamızı alalım. Soğanı rendeleyelim. Yumurta, zeytinyağı galeta unu ve baharatları ilave edip iyice yoğuralım. Köfte harcımızı dinlenmesi için 1 saat buzdolabında bekletelim. Köfte harcımızı buzdolabından alalım ve elimizle şişlere sararak şekil verelim.Kızgın yağda yanmaz bir tavada kızartalım. İstediğimiz garnitür veya salata ile lavaş eşliğinde servis edelim.


Afiyet Olsun...:)











24 Nisan 2015 Cuma

Çörek Otlu Bisküvi

Merhabalar...:))

Öncelikle hepinize hayırlı cumalar diliyorum.

Yoğun geçen bir haftanın daha sonuna geldik. Kızımın okulundaki  23 Nisan gösterileri çok güzel oldu. Tüm ebeveynler gibi ben de kızımı gözlerim dolarak izledim. Allah tekrarını da nasip etsin inşallah.

Canlarım bugün sizlere çok sıklıkla yaptığım nefis bir tuzlu bisküvi tarifi vereceğim. Eğer sizler de tuzlu ve çörek otlu tarifleri seviyorsanız bu lezzete bayılacaksınız. Tek ihtiyacınız olan yanına bir bardak demli çay....:)

Haydi hep birlikte çörek otlu bisküvinin yapılışına bir göz atalım,









Malzemeler :

  • 250 gr margarin ( oda ısısında )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı çörek otu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için,
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu



Yapılışı :

Margarin, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, limon suyu ve çörek otunu yoğurma kabına alarak iyice karıştıralım. 1 su bardağı un ile kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur için unu azar azar ekleyerek iyice yoğuralım. Hamurun yarısını alalım unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açalım. Kurabiye kalıpları ile şekil verelim. Bisküvi formunda olacağı için fazla kalın olmamasına özen gösterelim. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim. 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyelerimizi ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim.


Afiyet Olsun.



Mutlu hafta sonları hepinize....:))))))











22 Nisan 2015 Çarşamba

Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun...






Dua çiçeğini bilir misin ?
Yeryüzünde sulanır,
Gökyüzünde açarmış,
Melekler kulunuzdan deyip Rabbimize sunarmış,
İyi insanların, güzel dualarında buluşmak dileğiyle...:)


~~ HAYIRLI KANDİLLER ~~













23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı








NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...!


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun...!







21 Nisan 2015 Salı

Balkabağı Reçeli

Herkese kocaman bir merhaba,

Bugün sizlere yine farklı ve lezzetli bir tarif ile merhaba demek istedim. Evde her zaman balkabağının tatlısını, çorbasını yaparız. Bu sefer bir değişiklik olsun dedim ve reçelini yaptım. Farklı lezzet vermesi için ufak tefek ilaveler yaptım reçelin içine. İnanılmaz güzel oldu. Bence mutlaka deneyin ve sevdiklerinize ikram edin.

Evet canlarım lafı fazla uzatmadan hemen balkabağı reçelimin tarifine geçiyorum,







Malzemeler :

  • 500 gr ayıklanmış balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 5 adet karanfil
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
  • 1/4 limonun suyu
  • 1 adet limon tuzu


Yapılışı :

Ayıklanmış balkabaklarımızı kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğrayalım. Geniş bir tencerenin içine alalım. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra üzerine portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve karanfilleri ilave edelim. Reçelimizin altını kısalım ve koyulaşmaya bırakalım. Kıvam alan reçelimize limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip 5 dk. daha kaynatalım. Ve ocağın altını kapatalım. İlk sıcaklığı çıkan reçelimizi kavanoza alalım ve buzdolabında muhafaza edelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...:)))
















16 Nisan 2015 Perşembe

Lokumlu Kurabiye

Herkese merhaba,

Havalar yavaş yavaş ısınıyor İzmir' de. Nisanın ortasına geldik daha baharı yaşayamadık. Her şey değişiyor, demek ki mevsimler bile. Yazı dört gözle bekler olduk. İnşallah bakalım güzel günler kapıda...:)))

Canlarım bugün sizlere mis kokulu ve de çok lezzetli bir kurabiye tarifi vereceğim. İçindeki gül kokulu lokum lezzetine lezzet katıyor. Hep aynı kurabiyeleri yapmaktan sıkıldım, yok mu değişik bir tarif diyenlerdenseniz mutlaka deneyin derim ben. Tek ihtiyacınız yanına bir bardak demli çay...:)))

Ve sizleri lokumlu kurabiye tarifi ile baş başa bırakıyorum,







Malzemeler :

  • 125 gr  margarin
  • 1/2  su bardağı sıvı yağ
  • 1/2  su bardağı yoğurt
  • 3 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un


İçi için,
  • Güllü lokum


Üzeri için,
  • Pudra şekeri


Yapılışı :


Geniş bir kabın içine margarin, sıvı yağ, yoğurt, pirinç unu ve pudra şekerini alalım. Ve iyice karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamurdan parçalar koparıp elimizle biraz açalım içine ikiye kestiğimiz lokumlardan koyalım ve kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi alalım. Önceden ısıttığımız fırında 150 C pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyelerimizi biraz dinlendirdikten sonra pudra şekeri serpip servis edelim. 

Afiyet Olsun...




Not :

Ben kurabiyeleri hazırlarken güllü lokum kullandım. Siz isterseniz meyveli kuş lokumları da kullanabilirsiniz...










  


9 Nisan 2015 Perşembe

Kremalı Patates Çorbası

Herkese kocaman bir merhaba,

Bugün İzmir inanılmaz soğuk. Karla karışık yağmur yağıyor. İnanılır gibi değil. Nisan ayında bu kadar soğuk hiç hatırlamıyorum. Sanırım tüm Türkiye böyle. Biz İzmir' liler güneşe aşığız, hiç sevmeyiz böyle kapalı ve soğuk havaları. İnşallah en kısa zamanda düzelir havalar...:)

Canlarım bugün bu soğuk havada içinizi ısıtacak enfes bir çorba tarifim var. Bizim evde çorbalar çok sevilir. En sevilen çorbaların başında gelir kremalı patates çorbası. Hazır çorbaları pek tercih etmediğim için böyle lezzetli çorbalar tercihimiz oluyor. Umarım siz de dener ve beğenirsiniz...:))))

Evet lafı fazla uzatmayalım ve geçelim kremalı patates çorbamın tarifine,








Malzemeler :

  • 3 adet patates
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 kutu krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Servis için,
  • Zeytinyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Kruton

Yapılışı :

Patatesleri soyalım, fazla küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayalım. Derin bir tencerenin içine sıvı yağ, tereyağı ve unu alalım. Biraz kavurduktan sonra patatesleri ekleyip bir iki defa çevirelim. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip patatesler yumuşayana  kadar pişirelim. İçine krema, baharatlar ve tuzu ilave edelim. Blendırdan geçirip bir iki taşım daha kaynatalım. Servis etmek için bir tavanın içine zeytinyağı ve toz kırımız biberi alıp 1 - 2 dk. kavuralım. Çorbaları kaselere alalım. Sosumuzdan gezdirip, krutonlar da üzerlerine bıraktıktan sonra sıcak sıcak servis edelim.



Afiyetler Olsun...:))









6 Nisan 2015 Pazartesi

Portakallı Un Helvası

Merhabalar...:))

Öncelikle hepinize musmutlu bir hafta diliyorum. Haftaya tatlı bir başlangıç yapalım dedim ve nefis bir tatlı tarifi ile geldim karşınıza. Biz ailecek un helvasına bayılırız. Hele o evi saran mis kokusu yok mu, beni benden alır gerçekten...:) Bu inanılmaz lezzete bir de portakal eşlik ederse, o un helvası tam bir lezzet karnavalı olur. Bence muhteşem bir uyum. Sizler de en kısa zaman da deneyin. Bana hak vereceksiniz...:))

İnanılmaz lezzetli portakallı un helvası tarifim şöyle,







Malzemeler :

  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
Üzeri için,
  • Toz antep fıstığı


Yapılışı :

Tencereye yağımızı koyalım. Unu ilave edip pembeleşene kadar kavuralım. Suyu ve toz şekeri ilave edelim. Suyunu çekene kadar karıştıralım. Helva tencerenin içinde toplanmaya başladıktan sonra 2 - 3 dk. daha karıştırıp ocağın altını kapatalım. En son portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp 10 dk. dinlendirelim. Helvamızı toz antep fıstığı ile süsleyip servis edelim.


Afiyet Bal Olsun...:)













2 Nisan 2015 Perşembe

Benekli Kurabiye

Herkese kocaman bir merhaba,

Bugün sizlere şip şirin bir kurabiye tarifi vereceğim. İster beş çaylarına, isterseniz de çocukların doğum günleri için hazırlayabileceğiniz nefis bir kurabiye. Kızım ve okuldaki arkadaşları bu kurabiyelere bayıldılar. Test edilip onaylandılar yani....:) Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz...:))))

Lafı fazla uzatmadan sizleri enfes benekli kurabiyenin tarifi ile baş başa bırakıyorum.









Malzemeler :


  • 150 gr tereyağı
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un


Yapılışı :

Geniş bir kabın içine kakao hariç tüm malzemeyi alalım ve yoğuralım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alıp ve kakao ile karıştıralım. Homojen bir kıvam olması için iyice yoğuralım. Sade hamurumuzu yağlı kağıt arasında merdane ile açalım. Kakaolu hamurdan minik minik toplar yapıp sade hamurun üzerine gelişi güzel yerleştirelim. Hamuru tamamen her yerini kapladıktan sonra hamurun üzerine yağlı kağıt koyup bir iki kez merdane ile üzerinden geçelim. Beneklerin hamurla iyice birleşmesi için. İstediğimiz kalıpla şekil verelim. Hamur yumuşak kıvamlı olduğu için zarar vermeden bir spatula yardımıyla yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi alalım. 150 C önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerimizi hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyelerimizi ilk sıcaklığı çıkıncaya kadar bekletelim. Ve enfes benekli kurabiyelerimiz artık servise hazır.



Afiyet Şeker Olsun...:)))))







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...