29 Nisan 2014 Salı

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Herkese merhaba,


Bugün nefis bir tatlı tarifi ile geldim karşınıza...:) Kemalpaşa tatlısı zaten hep bildiğimiz, her zaman evlerimizde yaptığımız bir tatlı. Ama böyle muhallebi ile buluşunca tadına doyum olmadı. Biz bu tatlıyı çok mu çok beğendik. Arada bir böyle tatlı kaçamaklar yapmak lazım değil mi...:))

Eğer siz de sevdiklerinize bu güzel tatlıdan hazırlayıp sürpriz yapmak isterseniz işte buyrun tarifi,








Malzemeler :
  • 1/2  pk kemalpaşa tatlısı

Muhallebisi için,
  • 2 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı pirinç unu
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Süslemek için,
  • Toz antep fıstığı
  • Hindistan cevizi


Yapılışı :

Derin bir tencereye sütümüzü alalım. İçine pirinç unu ve şekeri ilave edip orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya  başladığında vanilyayı  ilave edip ocağın altını kapatalım..Diğer tarafta kemalpaşa tatlımızı paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Tatlımızın muhallebi kısmını  kaselere paylaştıralım. Biraz dinlendikten sonra kemalpaşa tatlımızdan bir tane alıp muhallebinin üzerine yerleştirelim. Üzerine hindistan cevizi serpelim ve buzdolabında 1 - 2 saat bekletelim. En son toz antep fıstığı ile son dokunuşları yapıp servis edelim.


Afiyet Şeker Olsun...












25 Nisan 2014 Cuma

Garnitürlü Pancar Salatası

Herkese merhaba,

Güzel ve güneşli bir sabaha uyandık İzmir' de. Çok şükür baharı bu sene çok güzel yaşıyoruz. Her tarafta çiçekler, kelebekler...:) Tam bana göre. Ben baharı sevenlerdenim. Ne çok sıcak olmalı hava, ne de çok soğuk. Benim gibi düşünenlerden misiniz bilemem ama bizim haller bu ara böyle...:)))

Bugün nefis bir salata tarifi vereceğim sizlere. Bizim ev de salatalar çok sevilir. Hele kızım ve eşim bayılırlar. Hal böyle olunca değişik salata reçeteleri denemek farz oluyor. Bu salata da öyle bir çalışma sonucu ortaya çıktı. Umarım sizler de yapar ve beğenirsiniz...

Haydi o zaman garnitürlü pancar salatamın tarifine geçelim,






Malzemeler :


  • 1 su bardağı pancar turşusu
  • 2 çorba kaşığı garnitür
  • 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır
  • 2 - 3 dal maydanoz
  • 1 dal nane
  • 1 dal fesleğen
  • 1 limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı :


Geniş bir kabın içine pancar turşusu, garnitür ve haşlanmış mısırları alalım. İnce ince kıydığımız maydanoz, nane ve fesleğeni ilave edelim. Limon suyu, elma sirkesi, zeytinyağı ve tuzu çırpalım. Salatamızı servis tabağına alalım üzerine sosumuzu gezdirelim. Ve nefis salatamız artık servise hazır.


Afiyetler Olsun...





Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum.....:))))









22 Nisan 2014 Salı

Kakaolu Bonibonlu Kurabiye

Herkese kocaman bir merhaba,

Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı... Tüm dünya ve ülkemiz çocuklarının bayramı kutlu olsun. Kızımın yarın gösterisi var. Her zaman olduğu gibi heyecan dorukta yine. İnşallah güzel bir gün olur...:)))

Madem çocuk bayramı ufaklıkları sevindirmeye ne dersiniz ? Kızım ve yeğenim bu kurabiyelere bayıldılar...:)) Çok şirin ve bir o kadar da çok lezzetli. Benden söylemesi.

İlk önce neler lazımmış hep birlikte bir göz atalım daha sonra da doğru mutfağa kakaolu bonibonlu kurabiye yapmaya...:)))))









Malzemeler :


  • 200 gr margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kakao ( 25 gr )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için,
  • Bonibon şekerleri


Yapılışı :


Geniş bir kabın içine margarin ve toz şekeri alalım. Mikserle karıştıralım. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Unu, pirinç ununu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim. Margarinli karışıma kuru malzemeleri ilave edelim ve iyice yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle ile şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. Bonibon şekerlerini kurabiyelerin tam ortasına bastırarak yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirelim. Fırından çıkan kurabiyelerimi ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edelim...


Afiyet Olsun....:))))















17 Nisan 2014 Perşembe

Çağlalı Haydari

Herkese merhaba,

Bu hafta inanılmaz yoğun geçiyor. Bloğumla da pek ilgilenemedim. Ama güzel telaşlarım var bu ara...:)) Kızım için bu hafta iki ayrı yarışmadan aldığı madalyalar için okulunda tören düzenlendi. Kızımla gurur duyuyorum. Başarıları her daim olsun inşallah...:))

Evet gelelim tarifimize. Bugün yine ilginç bir tarifim var size. Biz çok beğendik. Çağlayı hepimiz çok severiz ama böyle meze olarak hiç denememiştim. Et veya tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Eğer siz de denemek isterseniz tarifi şöyle,






Malzemeler :


  • 5 - 6 adet çağla badem
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tulum loru
  • 1 diş sarımsak
  • Toz nane
  • Tuz
  • Zeytinyağı


Yapılışı :


Çağla bademleri yıkayıp çok ince olacak şekilde doğrayalım. Geniş bir kabın içine yoğurtları alalım ve çırpalım. Tulum lorunu, rendelediğimiz sarımsakları, tuz ve toz naneyi ekleyip iyice karıştıralım. Servis tabağına alalım zeytinyağı gezdirip servis edelim.


Afiyet Olsun...





Hepinize Hayırlı Cumalar ve mutlu hafta sonları.....:))))














11 Nisan 2014 Cuma

Elmas Kurabiye

Merhabalar,

Öncelikle hepinize Hayırlı Cumalar diliyorum. Tüm dualarımızın kabul oması dileğiyle...

Bugün sizlere enfes bir kurabiye tarifi vereceğim. Tarif sevgili Umut Sepetim - Zeliha Hanım' a ait. İlk gördüğüm andan beri yapmayı planlıyordum. Bu hafta sonu tabii ki yine kızımla birlikte hazırladık kurabiyelerimizi. Biz tek kelimeyle bayıldık. Tarif için Zeliha Hanım' a teşekkürler...:))

Tarifte ufak tefek ölçü değişiklikleri yaptım. Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Eğer siz de sevdiklerinize bu enfes adı gibi kendi de güzel elmas kurabiyelerden hazırlamak isterseniz tarifi şöyle,







Malzemeler :

  • 250 gr tereyağı
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kakao ( 25 gr )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Bulamak için,

  • Toz şeker

Üzeri için,
  • Nutella


Yapılışı:

Geniş bir kabın içine pudra şekeri, tereyağı ve yumurtayı alıp yoğurmaya başlayalım. İçine elediğimiz kabartma tozu, vanilya ve azar azar unu ilave edelim. Yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam alana kadar un ilave edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizle şekil verelim. Toz şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. Ortalarına parmağınızla çukur açalım. Önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirelim. Fırından çıkan kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım. Sonra üzerlerine bir çay kaşığı nutella koyup servis edelim.


Afiyet Şeker Olsun...







Sunum tabağım  Keramika Seramik... Keramika Seramik ürünleri ile hala tanışmadıysanız ve daha neler var diye merak ediyorsanız  internet sitelerini ziyaret etmeyi ihmal etmeyin ...:))




Hepinize mutlu hafta sonları diliyorum...Sevgiyle kalın...:))))








   

9 Nisan 2014 Çarşamba

Peynirli Pazı Sarması

Yep yeni bir ile yine karşınızdayım...:))

Öncelikle hepinize kocaman bir merhaba,

Bugün sizlere nefis bir meze tarifim var. Ben pazıyı değişik tarifler de denedim. Ama bu haliyle de enfes oldu. Peynir seviyorsanız, değişik tatları denemeye açıksanız mutlaka deneyin derim ben.


Ve peynirli pazı sarmasını nasıl yapmışım haydi hep birlikte bir göz atalım,






Malzemeler :

  • 1/2 demet pazı
  • 200 gr armola peyniri ( lor peyniri de olabilir )
  • 50 gr labne peyniri
  • Değirmen karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Üzeri için,
  • Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı :

Geniş bir kabın içinde pazı yapraklarının en körpe, taze olanlarını seçip kaynar suda 1 dk. kadar bekletip yumuşamasını sağlayalım. Bir kabın içine armola peyniri, labne peyniri, zeytinyağı ve baharatları alıp iyice karıştıralım. Kesme tahtamızın üzerine pazı yaprağımızı alalım. İçine peynirli harçtan koyup saralım. Tüm yapraklar bitene kadar aynı işleme devam edelim. En az 2 - 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.

Afiyetler Olsun...




Not :
Pazı yapraklarının mutlaka taze ve körpe olması gerekiyor. Herhangi bir pişirme işlemine tabii tutulmadığı için pazı yaprakları sert olursa, çiğ kalacak ve lezzetsiz olacaktır.








 

4 Nisan 2014 Cuma

Evde İstanbul Simidi

Herkese merhaba,

Simit veya gevrek adı değişiyor ama lezzeti hep aynı. Biz İzmir' liler gevrek diyoruz ama İstanbul' da simit deniyor....

Simitin tarihi tahmini 600 yıl öncesine dayanmaktadır. Simit ilk kez Kanuni Sultan Süleyman döneminde Şemsi Paşa tarafından yapılmıştır. Saray mutfağından çıkıp günümüze kadar gelen ve herkes tarafından sevilen ender lezzetlerden biridir. Diyebiliriz ki ülkemizin ilk fast food'u...:) Şahsen ben her gün yesem sıkılmam...


Düşünün ki elinizde bir bardak demli çay, eşlikçisi de simit. Veya güvertedesiniz simidinizi martılarla paylaşıyorsunuz....:)) Bu keyfe sanırım hiçbirinizin itirazı olmaz....:))))


Evet evde simit yaptım. Tarif sevgili REFİKA' ya ait. NTV' de Mucize Lezeetler' de yapmıştı. Ben ancak deneyebildim. Tarifte hiç bir değişiklik yapmadım aynen uyguladım. Her zaman ki gibi sonuç mükemmel...


Eğer siz de sevdiklerinize evde İstanbul simidi hazırlamak isterseniz tarifi şöyle,









Malzemeler :

  • 1 kg un
  • 3 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 600 ml ılık su

Simitleri batırmak için,
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı un
  • Bolca yarı kavrulmuş susam


Yapılışı :


Kuru mayayı 600 ml ılık suyun içinde karıştıralım ve 10 dakika bekletelim. Sonra tezgaha 1 kg. unu döküp ortasını çukur açalım suyu ekleyip yavaş yavaş karıştıralım. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye dek yoğuralım. Eğer hamur çok sert olursa parmaklarınızı ıslatarak yoğurmaya devam edelim. Hamur kıvamına gelince en az 15 dakika üzerini nemli bir bez veya streç film ile kapatarak ılık bir yerde bekletelim. Kabarınca, tekrar yoğuralım ve simitten bezeler yapalım. Ben fazla büyük olsun istemediğim için 12 beze yaptım. Siz gerçek simit boyutları için 9 beze yapın. Hamurları tezgahta önce sosis şekline getirelim sonra da daha da uzatarak fitil diye tabir edilen uzun hamur çubukları şeklinde elinizle yuvarlayalım. Sonra iki fitili yan yana getirip spiral gibi birbirine dolayıp yuvarlayarak birleştirme yerini iyice bastırarak kıvıralım. Derin bir tepsiye üzüm pekmezi, su ve unu koyarak karıştıralım. Ayrı bir tepsiye de bolca susam dökelim. Hazırladığımız simitleri önce pekmezli karışıma sonra susama bulayıp, önceden ısıtılmış 230 C fırına verelim Yaklaşık 15-20 dakika sonra mis gibi susam kokan simitlerimiz servise hazır.


Afiyet Olsun...:)





Not :
Ben dediğim gibi bezeleri küçülterek 12 simit yaptım. Ama normal tarifte 9 adet simit çıkıyor. Ölçüleri yarıya indirerek daha az simitte yapabilirsiniz. Simitlerinizi buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. Emin olun tadından bir şey kaybetmiyor....:)



Hepinize mutlu bir hafta sonu diliyorum.....:))))








   

1 Nisan 2014 Salı

Teşekkürler 20.000...:))


 
Facebook sayfamda 20.000' e ulaştık Teşekkürler güzel yürekli güzel insanlar. İyi ki varsınız, iyi ki yanımdasınız.

Daha nice nice 20.000' ler olsun inşallah.....:)


Beni takip etmeye devam edin.....:)))))))





























Frambuaz Soslu Muhallebi

Merhabalar canlarım,

İzmir' de havalar çok güzel günlük güneşlik. Bahar iyiden iyiye hissettiriyor kendini. Benim de içim kıpır kıpır. Ben her bahar böyle olurum....:))

Bugün yayınlayacağım tarifim 250. postum olacak. Onun için bir tatlı tarifi seçtim. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım diye. İnşallah daha nice güzel paylaşımlarım olur. Uzun yıllar birlikte olabilmek dileğiyle...

Sütlü tatlıları siz de bizim gibi seviyorsanız tarifimi mutlaka deneyin. İnanılmaz lezzetli ve çok hafif. Lafı fazla uzatmayalım ve geçelim frambuaz soslu muhallebimin tarifine,









Malzemeler :

  • 3 su bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı pirinç unu
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya

Frambuaz sosu için,

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 3/4 su bardağı su




Yapılışı :

Derin bir tencereye sütümüzü alalım. İçine pirinç unu ve şekeri ilave edip orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya başladığında vanilyayı ve margarini ilave edip ocağın altını kapatalım..Diğer tarafta  derin bir tencerenin içine frambuazları alalım. Üzerine toz şeker ve suyu ekleyelim. Karıştıralım ve göz göz oluncaya kadar pişirelim. En son mısır nişastasını 2 çorba kaşığı su ile açıp frambuazlara ekleyelim. Bir iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım. Tatlımızın muhallebi kısmını kuplara alalım. Biraz dinlendikten sonra frambuaz sosunu üzerine ilave edelim. Buzdolabında 1 - 2 saat bekletelim. Üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis edelim.....

Afiyet Şeker Olsun...














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...