28 Şubat 2014 Cuma

Bonibonlu Cupcake

Merhabalar,


Öncelikle hepinize Hayırlı Cumalar diliyorum. Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle...

Yine inanılmaz lezzetli ve çok cici bir tarif ile karşınızdayım. Kızımın isteği üzerine hazırladık bu cupcakeleri. Bu minik keklere bayılıyor. Ama en çok da süsleme kısmını çok seviyor. Biz her zaman söylediğim gibi kızımla birlikte mutfakta çok eğlenceli zamanlar geçiriyoruz...:))

Evet geçelim bonibonlu cupcake tarifimize,











Malzemeler :

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için,
  • 1/2  paket Dr. Oetker Creme O' le Şeftalili
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • Bonibon


Yapılışı :

Yumurta ve şekeri çırpalım. Sonra süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim. Daha sonra elediğimiz unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve hindistan cevizini ilave edelim. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra silikon kalıplara kaşık yardımıyla paylaştıralım. 170 C fırında pişirelim. Kürdan ile test edip pişip pişmediğini kontrol edelim. Fırından çıkan keklerimizi dinlenmeye bırakalım. Daha sonra Creme O'le ve soğuk sütü  mikserle çırpalım. Biraz kıvam alması için 15 dk. buzlukta bekletelim. Yıldız uç taktığımız krema sıkma torbasıyla cupcakelerimizi süsleyelim. Bonibonlar ile cupcakelerimize son dokunuşları gerçekleştirelim......Ve artık servise hazırlarrrr......


Afiyet Olsun.




Hepinize musmutlu bir hafta sonu diliyorum....:)))













27 Şubat 2014 Perşembe

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor

 
Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.

İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.



“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.

Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.  

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.


Katılım koşulları

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.

Bir boomads advertorial içeriğidir.







24 Şubat 2014 Pazartesi

Peynirli Kıyır Poğaça

Herkese kocaman bir merhaba,

Bugün nefis bir poğaça tarifim var. Kıyır kıyır ağızda dağılan bir poğaça. Hafta sonu kızımla birlikte hazırlayıp anneme giderken götürdük. Herkes tarafından tam not aldı...Ben iç harcında peynir kullandım siz istediğiniz iç harç ile hazırlayabilirsiniz. Sonuç her şekilde mükemmel olacak emin olun...:))

Siz de sevdiklerinize enfes peynirli kıyır poğaçalardan hazırlamak isterseniz tarifi şöyle,








Malzemeler :

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 250 gr margarin ( oda sıcaklığında )
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harç için,
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri için,
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu


Yapılışı :

Bir kabın içinde beyaz peynir ve ince kıydığımız maydanozu karıştıralım. Bir yumurtanın sarısını ayıralım. 1 yumurta ve yumurta akını geniş bir kabın içine alalım. Yoğurt, ayçiçek yağı, margarin, sirke, tuz ve kabartma tozunu ekleyelim. Elediğimiz unu yavaş yavaş ekleyim ve yumuşak bir hamur elde edelim. Yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzun içinde açalım. Peynirli harçtan ekleyip ikiye katlayalım. Kenarlarına parmak uçlarımızla bastırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam çörek otu serpelim. Önceden 180 C ısıttığımız fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim.


Afiyet Olsun.



Not :
Tarif Lezzet Dergisi' nden alınmıştır.





     




 

19 Şubat 2014 Çarşamba

Teşekkürler...:)))))




Veee 10.000' e ulaştık facebook sayfamızda.  Sonsuz teşekkürler iyi ki varsınız, iyi ki yanımdasınız.



Daha nice nice 10.000' ler olsun inşallah.....:) Hepinizi çok seviyorummmm....:))))))



















Aşk Kurabiyelerim...:))

Herkese kocaman bir merhaba,


14 Şubat Sevgililer Günü için hazırladığım Aşk Kurabiyelerim nasıl olmuş...? Laf aramızda şeker hamuru ile oynamayı çok sevdim galiba...:)))))





















18 Şubat 2014 Salı

Çoban Kavurma

Merhabalaaaarrrrr.....:))

Bizim evde çok sevilen bir yemek tarifi ile karşınızdayım. Hem sunumu şık, hem de çok lezzetli. Bence etin en lezzetli hali...Bir de pilav ve mevsim salata oldu mu yanına değmeyin keyfimize...:)

Eğer siz de denemek isterseniz Selda usulü çoban kavurmamın tarifine haydi  hep birlikte bir göz atalım.








Malzemeler :


  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Değirmen karabiber
  • Kimyon
  • Acı kırmızı pul biber
  • Tuz


Yapılışı :

Tenceremizin içine etlerimizi alalım. Üzerlerini bir parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyip orta hararetli ocakta pişmeye bırakalım. Suyunu çeken etlerimize zeytinyağı ve irice doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim. Daha sonra yine irice doğradığımız biberlerimizi ilave edelim. İyice kavrulduktan sonra iri küpler halinde doğradığımız domateslerimizi ekleyip etimizi pişmeye bırakalım. En son baharatlarımızı ve tuzumuzu ilave edip ocağın altını kapatalım. Ve enfes çoban kavurmamız artık servise hazır...



Afiyet Olsun.




Sunum tabağım  Keramika Seramik... Keramika Seramik ürünleri ile hala tanışmadıysanız ve daha neler var diye merak ediyorsanız  internet sitelerini ziyaret etmeyi ihmal etmeyin ...:))
    
















17 Şubat 2014 Pazartesi

İlk Şeker Hamurlu Kurabiye Deneyimim...:))

Herkese merhaba,

Ben yokken umarım her şey yolunda gitmiştir. Ben yoğun bir haftadan sonra yine geldim burdayım. Çok şükür işlerimi alnımın akıyla hallettim. Ve güzel bir haftaya başladık hayırlısıyla. Bu sene hem anneanne de hem de okulda doğum günü yaptık Damla' ya...Bıcırığım çok ama çok mutlu oldu. Damla' nın ısrarı üzerine doğum günü için ilk defa şeker hamuru ile kurabiye hazırladım.Bilemiyorum başarılı olabildim mi ama bence güzel oldular. Aslında en önemlisi de Damla' nın ve okul arkadaşlarının yüzündeki kocaman gülücüklerdi...:)

Kurabiyelerimize bir bakın bakalım nasıl olmuşlar...:))))













Hepinize musmutlu bir hafta diliyorum...Sevgiyle kalın...:))))


















11 Şubat 2014 Salı

Mısır Unlu Limonlu Kurabiye

Herkese kocaman bir merhabaaaa,

İzmir' de günlük güneşlik bir hava var...:) Ağaçlar çiçek açmaya durmuş, sanki baharın ayak izleri duyuluyor. O kadar mutluyum ki...Sizi bilmiyorum ama ben en çok baharı severim. Her şey yeniden canlanır, hayat bulur. Uzun bir aradan sonraki uyanıştır bahar. İnşallah güzel günler kapıda bizleri bekliyordur...:)

Canlarım yarından itibaren yoğun bir tempoya giriyorum. Bu arada çok güzel gelişmeler var hayatımda...:) Yakın zamanda sizlerle de paylaşıcam bu güzel haberleri. Takipte kalın...


Evet gelelim bu nefis kurabiyenin tarifine. Ağızda dağılan, mis gibi limon kokusuyla insanı büyüleyen bir kurabiye. Biz çok ama çok sevdik...

Eğer siz de sevdiklerinize mısır unlu limonlu kurabiyelerden hazırlamak isterseniz tarifi şöyle,










Malzemeler :

  • 150 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 5 - 6 damla Dr. Oetker limon aroması
  • Limon kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un


Yapılışı :

Geniş bir kabın içine margarin, pudra şekeri, mısır ununu alalım ve iyice karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim. Limon aromasını ve limon kabuğu rendesini ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. 170 C fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Burada bir püf noktası, fırından çıkan kurabiyeleri hemen tepsiden almayalım dağılıyor. Biraz dinlendikten sonra mis gibi limon kokan mısır unlu kurabiyelerimiz artık servise hazır....



Afiyet Şeker Olsun.




















7 Şubat 2014 Cuma

Milföy Çiçek Börek

Merhabalar canlarım,

Öncelikle hepinize Hayırlı Cumalar diliyorum. Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle...


Bugün hem pratik hem de sunumu çok şık olan bir tarif vereceğim sizlere. Misafir mi gelecek hiç telaşlanmayın hemen evdeki malzemelerle yapılabilecek çok lezzetli bir börek. Beş çaylarında veya davet sofralarınızda değişik bir renk katacak diye düşünüyorum.

Evet artık geçelim milföy çiçek börek tarifimize,











Malzemeler :

  • 6 adet milföy yaprağı
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 4 - 5 dal maydanoz
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Sucuk
  • Tuz 
  • Değirmen karabiber
  • Acı pul biber
 

Üzeri için,
  • Yumurta sarısı
  • Susam



Yapılışı :

Milföylerimizi buzluktan çözülmeleri için çıkartalım. Diğer tarafta geniş bir kabın içine küp küp doğradığımız peynir, domates, biberler, sucuğu alalım. İnce ince doğradığımız maydanozu ilave edelim. yumurta akı, tereyağı, tuz ve baharatları ilave ederek iyice karıştıralım. Milföylerimizi tezgahın üzerine alalım. Milföyün köşelerinden bir parmak içerden  olacak şekilde ( L şeklinde ) kesik atalım. İç harcımızdan bir miktar alıp milföyün ortasına koyalım. Milföyün karşılıklı kenarlarından ortasına doğru alıp birleştirelim. Diğer köşeleri de birleştirip ( + ) şeklinde üst üste getirip bastıralım. Altta kare üste ( + ) şekli olacak. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine milföylerimizi alalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim. Önceden ısıttığımız 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.


Afiyet Olsun.



Mutlu hafta sonları diliyorum hepinize...:))

  








 

4 Şubat 2014 Salı

Balkabağı Çorbası

Herkese kocaman bir merhaba,

Değişik bir çorba yapmak istiyorsunuz de tam size göre bir tarifim var bugün. İzmir' de bu ara havalar biraz soğuk. Hal böyle olunca sofrada sıcacık bir çorbaya kimse hayır demiyor. Bir de böyle hem besleyici hem de lezzetli olunca tadına da doyum olmuyor. Bal kabağının hep tatlısını yapardım ama bir de böyle çorba da denedim. Biz çok beğendik. En önemlisi de kızım çok beğendi...:))

Eğer siz de sevdikleriniz için bal kabağı çorbası hazırlamak isterseniz malzeme listesine ve yapılışına haydi hep birlikte bir göz atalım,











Malzemeler :

  • 250 gr bal kabağı
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı krema
  • Değirmen karabiber
  • Tuz
 

Yapılışı :

Derin bir tencerenin içine yıkadığımız kırmızı mercimeği alalım. Bal kabağı, patates, soğan ve havucu iri iri doğrayıp tencereye ekleyelim. Malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyelim. En son zeytinyağını ilave edip orta hararetli ocakta çorbamızı pişmeye bırakalım. Kırmızı mercimek ve sebzeler iyice yumuşayınca çorbayı ocaktan alalım. Tuz ve değirmen karabiber ilave edip blendırdan geçirelim. En son kremayı ekleyip çorbayı tekrar ocağın üzerine alalım. Bir iki taşım kaynatıp kapatalım. Artık bal kabağı çorbamız servise hazır. Servis etmeden önce çorbamızı krema ile süsleyebiliriz.


Afiyet Olsun....




Not : 
Eğer çorbanızın kıvamı koyu olursa sıcak su ilave edip kıvamını açabilirsiniz. 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...