27 Kasım 2013 Çarşamba

Üzümlü Kurabiye

Herkese güneşli bir günden merhaba.....:))))

Nefis bir kurabiye tarifim var bugün. Evde ki malzemeler ile hazırlayabileceğiniz hem pratik hem de çok lezzetli bir kurabiye. Benim kara kaplı tarif defterinden bu tarif. Yıllarca biriktirdiklerimi artık gün yüzüne çıkarma vaktidir. Önümüzdeki günlerde bakalım daha ne tarifler çıkacak...:) Takipte kalın canlarım...:))))

Bizim ev halkı bu kurabiyeyi çok sever.  Kızım üzümü de çok sevdiği için bu kurabiyelere bayılır. Ev yapımı olunca tadı da başka oluyor tabi...

Geçelim şimdi nefis üzümlü kurabiyemin tarifine,








Malzemeler :

  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kuru üzüm
  • Aldığı kadar un


Yapılışı :

Bir kabın içine yumurta, sıvı yağ, toz şeker ve yoğurdu alalım, iyice karıştıralım. Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. En son kuru üzümleri hamura ekleyelim ve yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. 180 C fırında pembeleşene kadar pişirelim. Ve mis gibi üzümlü kurabiyelerimiz servise hazır.


Afiyet Olsun....:)







 
 

25 Kasım 2013 Pazartesi

Tereyağlı Firik Pilavı

Herkese merhaba,

Eğer siz de benim gibi değişik tatlara meraklı iseniz mutlaka bu pilavı deneyin. Firiği, semt pazarlarından veya yöresel lezzetleri satan aktarlardan bulabilirsiniz. Bana sağolsun kardeşimin eşi Gaziantep' ten getirdi. İs kokulu ve inanılmaz lezzetli. Ben bu tarifimde bulguru eşlikçi olarak kullandım. Ama farklı lezzetler ile denemeyi de düşünüyorum.

Siz de bu lezzetli tarifi denemek isterseniz tarifi şöyle,









Malzemeler :

  • 1 su bardağı firik
  • 1/2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Değirmen karabiber
  • Tuz




Yapılışı :


Tencereye sıvı yağı ve ince ince doğradığımız soğanları  alalım. Biraz kavurduktan sonra bulgur ve firiği ilave edip ve kavurmaya devam edelim. Daha sonra tavuk suyunu, değirmen karabiberi ve tuzunu ilave edelim. En son tereyağını ekleyip iyice karıştıralım.Tencerenin kapağını kapatalım ocağın altını kısalım. Arada bir kontrol ederek firik ve bulgur yumuşayana kadar pişirelim. Ve pilavımız artık servise hazır....


Afiyet Olsun....








22 Kasım 2013 Cuma

Sigara Böreği

Merhabalar,

Öncelikle hepinize Hayırlı Cumalar canlarım. Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle...


Sigara böreği hep bana küçüklüğümü hatırlatır. Annem yapardı sıcacık, biz kızlar bir çırpıda bitiriverirdik. Şimdi de banim kızım aynı. Sanki zaman hiç değişmemiş gibi....:)) Derler ya zaman tekerrürden ibarettir diye sanırım öyle.


Sigara böreklerimi her zaman ki gibi kızımın yardımıyla bir çırpıda hazırlayıverdim. Bir bardak demli çay eşliğinde tadına doyamadık. Yapımı çok basit ama lezzeti çok güzel olan sigara böreğimin tarifi şöyle,











Malzemeler :

  • 2 adet yufka
  • 100 gr çökelek

Kızartmak için,
  • Sıvı yağ



Yapılışı :

Yufkayı tezgaha serelim. İlk önce ikiye sonra dörde bölelim. Her parçaya üçe bölelim. Yani on iki adet üçgen yufkamız olacak. Yufkanın geniş kısmına çökelekten koyalım ve saralım. Yufkanın en uç kısmını su ile ıslatıp kapatalım. Yağımızı kızdıralım ve sigara böreklerimizi pembeleşene kadar kızartalım. Ve sıcak sigara böreklerimiz artık servise hazır...


Afiyet Olsun...  









 
 

19 Kasım 2013 Salı

Kabak Salatası

Merhabalar,


Bugün çok hafif ama bir o kadar da lezzetli bir salata tarifim var. Bizim evde çok sevildi.  Kabağın yemeğini ve dolmasını seviyorduk ama artık bu salata da sevdiğimiz lezzetler arasında yerini aldı bile. Et, tavuk ve balığın yanına çok yakışıyor. Diyet yapanlarda yağ miktarını azaltıp gönül rahatlığı ile tüketebilirler.

Eğer siz de denemek isterseniz kabak salatamın tarifi şöyle,











Malzemeler :

  • 2 adet orta boy kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz


Yapılışı :


Kabakları yıkayalım ve kabuklarını kazıyalım. İstediğimiz şekilde doğrayalım. Buharda pişirme aparatında haşlayalım. Fazla yumuşamasına izin vermeyelim. Haşlanan kabaklarımızı servis tabağına alalım. Diğer tarafta limon suyu, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırıp sosumuzu hazırlayalım. Sosumuzu kabaklarımızın üzerinden gezdirelim. Kabak salatamız artık servise hazır....


Afiyet Olsun...






  

15 Kasım 2013 Cuma

Mısır Unlu Poğaça

Merhabalar.....:))))

Yine haftanın sonuna geldik. Bazen diyorum çabucak geçse hafta, bazen de çok çabuk geçti günleri yakalayamadım. Geldik kasım ayının ortasına...Günler, aylar, yıllar su gibi akıp gidiyor. Zamanı kaçırmaktan bir şeyleri yaşayamamaktan çok korkuyorum...Sizler de aynı fikirde misiniz bilmiyorum ama ben de durum böyle...İnşallah sevdiklerimizle bir ömür boyu sağlıklı ve huzurlu günler yaşayabilmek dileğiyle...:))

Nefis bir poğaça tarifi var bugün. Kıtır kıtır ve inanılmaz lezzetli. Mısır unlu poğaçayı ilk defa denedim. Ve sonuçtan çok memnunum. Hep mayalı poğaçaları yapmaktan sıkıldıysanız bu poğaçalar tam size göre.

Evet  mısır unlu poğaçaları nasıl yapmışım haydi hep birlikte bir göz atalım,










Malzemeler :

  • 2 adet yumurta ( Bir tanesinin sarısı üzerine sürülecek )
  • 100 gr Sana hamur işi ( Oda ısısında olacak )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı limon suyu 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Bir çimdik  toz şeker
  • Tuz
  • Aldığı kadar un


İçi için,
  • Lor veya çökelek

Üzeri için,
  • Yumurta sarısı




Yapılışı :


Geniş bir kabın içine yumurtayı alalım ve çırpalım. Margarin, sıvı yağ, süt, tuz, toz şeker ve limon suyunu ilave edip karıştıralım. Unu, mısır ununu ve kabartma tozunu eleyelim karışıma ilave edelim. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyelim. Hamurumuz istediğimiz kıvama geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım. İç harçtan koyup kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 C fırında kızarana kadar pişirelim. Ve mısır unlu poğaçalarımız servise hazır....:)


Afiyet Olsun.....






Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle. Sevgiyle kalın......:)))))

















 

13 Kasım 2013 Çarşamba

Fettucini Yatağında Top Köfte

Herkese kocaman bir merhaba,

Değişik bir sunum, lezzeti garanti bir tarif ile karşınızdayım. Hem besleyici hem de doyurucu. Kızım bu kombine bayıldı. Zaten çok fazla yemek seçiyor böyle yemekleri sevince benim de çok hoşuma gidiyor. Böylelikle hem karbonhidrat hem de proteini aynı anda almış oluyor....:))

Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak isterseniz fettucini yatağında top köftemin tarifi şöyle,








Malzemeler :


Makarna için,
  • Yarım paket fettucini makarna
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz

Köfte için,
  • 200 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Kimyon
  • Dört renk karabiber
  • Tuz

Köfteleri kızartmak için,

  • Sıvı yağ

Üzeri için,
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Fesleğen


Yapılışı :

İşe köftemizi hazırlamakla başlayalım. Geniş bir kabın içine kıymamızı alalım. Soğanı rendeleyelim. Yumurta, zeytinyağı galeta unu ve baharatları ilave edip iyice yoğuralım. Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Diğer tarafta sıvı yağı tencereye alalım. Bir miktar su ilave edelim ve suyu kaynamaya bırakalım. Kaynayan suyun içine makarnamızı alalım ve tereyağını ilave edelim. Makarnanın üzerini iki parmak geçecek kadar su olması gerekir eğer su az ise kaynamış su ilave edebiliriz. Tenceremizin kapağını kapatalım ve makarnamız suyunu çekene kadar pişirelim. Köfte harcımızı buzdolabından alalım ve elimizle şekil vererek minik top köfteler yapalım.  Kızgın yağda kızartalım. Yoğurdumuza sarımsak rendeleyelim ve çırpalım. Makarnamızı servis tabağına alalım. Köfteleri üzerine yerleştirelim. Yoğurt sos ve fesleğenlerle süsleyip servis edelim...


Afiyet Olsun...







Sunum tabağım  Keramika Seramik... Keramika Seramik ürünleri ile hala tanışmadıysanız ve daha neler var diye merak ediyorsanız  internet sitelerini ziyaret etmeyi ihmal etmeyin ...:))
     














11 Kasım 2013 Pazartesi

Kremalı ve Damla Sakızlı Sütlaç

Güzel bir hafta sonundan sonra herkese merhaba,

Umarım hepiniz iyisinizdir ve her şey yolundadır. Bu gün paylaşmış olduğum bu post benim 200. tarifim olacak. İnşallah daha nice güzel ve lezzetli tarifleri paylaşabilmek dileğiyle...

Bu güne özel müthiş bir tatlı tarifi paylaşmak istedim. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye....:)

Hiç kimsenin hayır diyemeyeceği, bir tabak yiyenin bir daha isteyeceği kremalı ve damla sakızlı sütlacımın tarifine geçelim,









Malzemeler :

  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 kutu krema ( 200 ml )
  • 1 paket damla sakızlı vanilya



Yapılışı :


Pirinçleri yıkayalım ve üzerini iki parmak geçecek suda yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayan pirinçlere sütü ilave edelim ve kaynamaya bırakalım. Göz göz olan sütlacımıza toz şekeri ilave edelim. Mısır nişastasını suda biraz açarak sütlaca ilave edelim. Bir iki taşım kaynadıktan sonra kremasını ilave edip iyice karıştıralım. Koyulaşan sütlacımıza en son damla sakızlı vanilyayı ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Ve istediğimiz kaplara sütlacımızı paylaştıralım....Üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis edelim....

Afiyet Şeker Olsun... 










  

9 Kasım 2013 Cumartesi

Bloğum 1 Yaşında...:)

Herkese merhaba,







Bloğum bugün 1 yaşına girdi....:))

Bundan tam 1 yıl önce yayın hayatına başladı SELDA' NIN MUTFAK DEFTERİ... Zaman nasıl geçti hiç anlamadım. Blog açmak konusunda çok gidip geldim. Ama nihateyinde bloğumu açtım ve attığım bu adımdan her geçen gün mutluluk duyuyorum.


Bloğuma gün geçtikçe yeni yeni tarifler ekliyorum. Tariflerimi ve sunumlarımı beğenmeniz beni inanılmaz mutlu ediyor. Hele bir de tariflerimi deneyip bunları bizlerle paylaştığınızda mutluluğum ikiye katlanıyor.


Bloğumu açtığım gün kü heyecanım hala devam ediyor. Hani derler ya yaptığın işten heyecan duymazsan başarılı olamazsın diye bu da öyle bir şey galiba.


O günlerden bu günlere hep birlikte geldik. Her geçen gün büyüdük, çoğaldık ve kocaman bir aile olduk. Beni yalnız bırakmadığınız için, hep yanımda olduğunuz için, motivasyonumu daima yükselttiğiniz için, sıcacık ve içten yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.


Yazımı güzel bir haber ile bitirmek istiyorum. Sizlerden gelen yoğun istek üzerine bugün itibari ile beni Facebooktanda takip edebilirsiniz...:)



Uzun yıllar hep birlikte lezzetli tariflerde buluşabilmek dileğiyle...


Hepinizi çok seviyorummmmmm.....:))))))







8 Kasım 2013 Cuma

Sosisli Milföy Rulo

Merhabalar,


Milföy ile yapılan tarifler hem çok pratik hem de çok lezzetli oluyor. Hafta sonu kahvaltısında kızıma sürpriz olarak sosisli milföylerden yaptım. Bebeğim çok şaşırdı ve de çok beğendi. Hemen tabaktakileri bitiriverdi...

Eğer siz de güne küçük bir sürprizle başlamak istiyorsanız bu tarif tam size göre...:))

Haydi hep birlikte yapılışına bir göz atalım.










Malzemeler :

  • 6 adet minik sosis
  • 2 yaprak milföy
  • 1 adet yumurta


Üzeri için,
  • Susam


Yapılışı :

Milföylerimizi şerit halinde keselim. Sosislerin üzerine saralım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta süsüp susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Ve nefis sosisli milföylerimiz servise hazır.

Afiyet Olsun... 






 Hepinize güzel hafta sonları diliyorum.....:))))












 

6 Kasım 2013 Çarşamba

Mısır Unlu Acıbadem Kurabiyesi

Herkese kocaman bir merhaba,


Uzun zamandır bu kurabiyeyi yapmak istiyordum. En sonunda bu hafta sonu yaptım. Tek kelimeyle enfes....İnanılmaz lezzetli ve değişik....

Eğer siz de hep aynı kurabiyeler yok mu değişik bir tarif diyorsanız bu tarifim tam size göre. Sizi fazla merak ettirmeden haydi geçelim mısır unlu acıbadem kurabiyelerimin tarifine,













Malzemeler :

  • 150 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 5 - 6 damla Dr. Oetker acıbadem aroması
  • Aldığı kadar un



Yapılışı :

Geniş bir kabın içine margarin, pudra şekeri, mısır ununu alalım ve iyice karıştıralım. Unu azar azar ilave edelim. Acıbadem aromasını ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. 170 C fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Bu arada bir püf noktası, fırından çıkan kurabiyeleri hemen tepsiden almayalım dağılıyor. Biraz dinlendikten sonra mis gibi mısır unlu acıbadem kurabiyelerimiz servise hazır.

Afiyetler Olsun...:)



 







4 Kasım 2013 Pazartesi

Rüya Gibi Bir İş Teklifi: Maaş+Yol+Köpekler



Yavru kedi videolarını komik bulmuyor musunuz? Hapşıran panda videosu gördüğünüzde "Dislike" butonuna basanlardan mısınız? Beğeni seviyeniz yüksek mi? İzlediğiniz videoların izlenme oranlarından etkilenmeyip, dislike verebilir misiniz? Cevabınız evetse, Viplay'in Sahibi sizi arıyor olabilir.

Viplay'i yüksek zevklere hitap eden video içerikleriyle beslemek istediklerini söyleyen Viplay'in Sahibi, geçen hafta kısa bir film ile Viplay ekibinin başına geçecek bir kişiyi işe almak istediğini söyledi. Film çekimi sırasında eğitimli köpeklerini yanından ayırmayan iş adamı, çekim bittikten sonra prodüksiyon ekibine binayı terk etmeleri için 10 saniye tanıdı ve üzerlerine köpeklerini saldı :)

Alınacak kişiye rüya gibi bir teklif ve ayrıcalıklı bir hayat sunulacağından bahseden filmi izlemek ve başvurmak isteyenlere:  http://bit.ly/16SrOaF

Bir bumads advertorial içeriğidir.












1 Kasım 2013 Cuma

Mercimekli Çıtır Börek

Herkese kocaman bir merhaba,


Öncelikle hepinize Hayırlı Cumalar diliyorum. Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle...

İzmir' de hava inanılmaz güzel. Güneşli pırıl pırıl yazdan kalma bir hava var. Sanırım güzel bir hafta sonu bizleri bekliyor. Hafta içi kahvaltı yapamayınca hafta sonu kahvaltısı daha bir önem kazanıyor. Hal böyle olunca değişik tatlar ve lezzetler süslüyor sofralarımızı. Mercimekli çıtır börek de bu güzel lezzetlerden biri. Hem içinde mercimek olduğu için daha besleyici, hem de ev yapımı olduğu için daha sağlıklı...

Eğer siz de hafta sonu sevdikleriniz için hazırlamak isterseniz mercimekli çıtır böreğimin tarifi şöyle,







Malzemeler :

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet haşlanmış havuç 
  • 1 orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Değirmen karabiber
  • Acı pul biber
  • Tuz

Sos için,
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı su

Üzeri için,
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam


Yapılışı :

Soğanı küp küp doğrayalım. Tavanın içine sıvı yağı alalım ve soğanları ekleyip kavurmaya başlayalım. Hafif pembeleşen soğanlara küp küp doğradığımız havuçları ve yeşil mercimekleri ekleyelim. En son domates salçasını ilave edip bir iki karıştırıp ocağın altını kapatalım. Tuzunu ve baharatları ilave edip iyice karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Sosu hazırlamak için sıvı yağ ve suyu iyice çırpalım. Tezgahın üzerine 1. yufkamızı yayalım. Üzerine sıvı yağ ve su karışımından fırça yardımıyla her yerine sürelim. 2. yufkayı da 1. yufkanın üzerine yerleştirelim. Yine sıvı yağ ve su karışımından sürelim. Yufkaları ilk önce dörde sonrada her bir dilimi ikiye bölelim. Böylece sekiz eşit dilim yufkamız olacak. İç harcımızdan yufkanın geniş tarafına koyup fazla sıkı olmayacak şekilde saralım. Yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim. 180 C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Ve mercimekli çıtır böreklerimiz artık servise hazır...



Afiyet Olsun.....




 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...