31 Mayıs 2013 Cuma

Limonlu Cupcake

Merhabalar,

Herkese Haıyrlı Cumalar diliyorum.

Kızımla mutfakta vakit geçirmek beni çok mutlu ediyor. Her şeyi merak ediyor soruyor....Onu yapalım anne, bak buda çok güzelmiş anneee....Giriyoruz mutfağa el, yüz un içinde ama inanılmaz keyifli vakitler ve böyle çok güzel tarifler çıkıyor ortaya....:)

Çocuklara karşı biraz toleranslı olmak gerektiğini düşünüyorum. Biraz elinden tutmak gerektiğini. Sen yapamazsın deyince özgüveni eksik olacakmış gibi geliyor bana. Ama bu şekilde bir şeyi başarmış olmak apayrı bir duygu katıyor onlara. Eee bir de yaptıkları beğenilirse ve teşvik edilirse değmeyin keyiflerine....

Neyse biraz sizlere içimi dökmek istedim. Sizin evlerinizde durum nasıl bilmiyorum.....Ama bizim evin halleri işte böyle.....

Evet sizleri daha fazla sıkmadan gelelim Limonlu Cupcakelerimizin tarifine,








Malzemeler :

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için,
  • 1 paket Dr. Oetker sade krem şanti
  • 1,5 çay bardağı soğuk süt
  • 5 - 6 damla Dr. Oetker limon aroması

Yapılışı :

Yumurta ve şekeri çırpalım. Sonra süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim. Daha sonra elediğimiz unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edelim. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra kağıt kalıplara kaşık yardımıyla paylaştıralım. 170 C fırında pişirelim. Kürdan ile test edip pişip pişmediğini kontrol edelim. Fırından çıkan keklerimizi dinlenmeye bırakalım. Daha sonra krem şanti, soğuk süt ve limon aromasını mikserle çırpalım. Biraz kıvam alması için 15 dk. buzlukta bekletelim. Yıldız uç taktığımız krema sıkma torbasıyla keklerimizi süsleyelim. İstediğimiz gibi süsleyip cupcakelerimize son dokunuşları gerçekleştirelim......Ve artık servise hazırlarrrr......


Afiyet Olsun....


Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle sevgiyle kalın.....:)





30 Mayıs 2013 Perşembe

Sütlaç

Herkese merhaba,

Ben sütlü tatlıları çok seviyorum. Onun  için daha çok evde sütlü tatlı yapılıyor. Bazen fotoğrafını çekmeye fırsat kalmadan bitiveriyor. Ama bu sefer erken davrandım...:)







Malzemeler :

  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya


Yapılışı :

Pirinçleri yıkayalım ve üzerini iki parmak geçecek suda yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayan pirinçlere sütü ilave edelim ve kaynamaya bırakalım. Göz göz olan sütlacımıza toz şekeri ilave edelim. Mısır nişastasını suda biraz açarak sütlaca ilave edelim. Koyulaşan sütlacımıza en son vanilyayı ilave edip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. Ve istediğimiz kaplara sütlacımızı paylaştıralım....Tarçın ile süsleyip servis edelim....

Afiyet Şeker Olsun...











   

28 Mayıs 2013 Salı

Labneli Volovan

Herkese kocaman bir merhaba,

Volovan; Fransızlara özgü, mülföy hamuru ile yapılan ve kuş yuvasına benzeyen bir börek çeşididir.


Hep aynı tarifler, yok mu değişik bir şeyler dediğinizi duyar gibiyim. İşte tam size göre bir tarifim var. Hem pratik hem de lezzetli.

Milföyden yapılan ve sunumu ile göz dolduran labneli volovanı nasıl yapmışım haydi bir bakalım,












Malzemeler :

  • 6 adet milföy yaprağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr Ülker İçim Labne
 Üzeri için,
  • Susam

Yapılışı :

Milföylerimizi buzluktan çıkartalım ve çözülmelerini bekleyelim. Fazla yumuşamasını beklemeden milföyleri tezgahın üzerine alalım. İstediğimiz kurabiye kalıpları ile keselim. Her bir çiçek için iki adet milföy lazım. Üstte kalanın içini daha küçük bir kalıpla kesip çıkartalım. İki milföyü üst üste koyalım. Milföyler bitene kadar aynı işleme devam edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine volovanlarımızı dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıttığımız 180 C fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan volovanların üzerine labne peyniri sürüp susam serpelim. Ve labneli volovanlarımız servise hazır...

Afiyet Olsun...




   

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Domatesli Bulgur Pilavı

Hepinize merhabalar,

Bulgur pilavı bizim evde çok sevilir. Ben pirinç pilavını tercih ediyorum. Ama kızım için besleyici olması açısından da bulgur pilavı da yapıyorum. Şimdi artık yaz mevsimindeyiz. Patlıcan yemeği yanında bulgur pilavı ve bir de cacık oldu mu değmeyin eşimin keyfine.....

Evet hepinizin bildiği bulgur pilavını bir de benim tarif önerimle deneyin. Bakalım beğenecekmisiniz....
İşte tarifim,






Malzemeler :

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 çorba kaşığı TAT soğanlı - domates sosu
  • 1 çorba kaşığı TAT biber salçası
  •  Tuz

Yapılışı :

Soğanı küp küp doğrayalım. Tencerenin içine soğanı ve zeytinyağını alalım ve kavuralım. Soğanlı-domates sosunu  ilave edip kavurmaya devam edelim.  Biber salçasını ve bulguru ilave edip 2 - 3 dk. daha kavuralım. Bulguru 1- 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim. Tuzunu ve tereyağını ilave edip pilavımızı pişmeye bırakalım. Dibinin tutmaması için arada bir kontrol edelim. 15 - 20 dk. sonra pilavımız suyunu çekecektir. Artık domatesli bulgur pilavımız servise hazır....

Afiyet Olsun... 




 

24 Mayıs 2013 Cuma

Tavuk Şiş

Herkese güzel ve güneşli bir günden merhaba,

Öncelikle hepinize Hayırlı Cumalar diliyorum.....


Kızım tavuk yemeklerini pek sevmiyor. Bazen canı isterse bir iki lokma. Ben de onun sevdiği şekilde yapmayı tercih ediyorum. Acısız ve fazla baharat kullanmadan. Ne yapalım herşey prensesim için....:)

İşte böyle bizim evin halleri. Tavuk şişlerim çok güzel oldu. Hem de mangalda filan değil. Teflon tavada yaptım. Yumuşacık ve çok lezzetli olan tavuk şişlerim çok beğenildi. Sizlerde bu şekilde yapabilirsiniz. Hem pratik hem de mangal telaşı olmadan.....:)

Gelelim yumuşacık ve lezzetli tavuk şişlerimin tarifine,






Malzemeler :

  • 250 gr tavuk göğüs eti
  • 1 çorba kaşığı TAT biber salçası
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
  • Kimyon
  • Dört renk karabiber
  • Tuz 


Kızartmak için,
  • Çöp şiş
  • Zeytinyağı


Yapılışı :

Tavukları iyice yıkayalım. Fazla küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayalım. Geniş bir kabın içine alalım. İçine salçayı, yoğurdu, tuzu, baharatları ve rendelediğimiz sarımsağı ilave edelim. İyice karıştıralım. Buzdolabında 2 - 3 saat marinasyon için bekletelim. Tavuk ile yapılan işlemlerde tavuğu çok fazla açık ortamda bulundurmamamız lazım. Çünkü çok çabuk bakteri üretiyor ve gıda zehirlenmesine yol açıyor. Marinasyon işlemi tamamlanan tavuklarımızı çöp şişlere dizelim. Teflon tavaya zeytinyağımızı alalım. Tavuk şişlerimizi tavamızın içine yerleştirelim. Arkalı önlü kızartalım. Ve tavuklarımız servise hazır. Mis gibi pirinç pilavı ile servis edelim.

Afiyet Olsun... 


Güzel ve bir o kadar da keyifli bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle. Sevgiyle kalın.....:::)))




23 Mayıs 2013 Perşembe

Çilekli Muhallebi

Merhabalar,

Sütlü tatlının en güzel hali. Biz bu tatlıya bayıldık. Hem çok hafif hem de çok lezzetli. Eğer siz de sevdiklerinize bu nefis tatlıdan yapmak isterseniz tarifi şöyle,








Malzemeler :

  • 2,5 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı pirinç unu
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Çilek sosu için,

  • 200 gr çilek
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Süslemek için,
  • Toz antep fıstığı
  • Çilek


Yapılışı :

Derin bir tencereye sütümüzü alalım. İçine pirinç unu ve şekeri ilave edip orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya  başladığında vanilyayı  ilave edip ocağın altını kapatalım..Diğer tarafta ayıkladığımız çilekleri rondoya alıp püre haline getirelim. Tencerenin içine çilek püresini, mısır nişastasını ve toz şekeri alalım.  Sürekli karıştıralım. Koyulaşmaya başladığında bir iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım. Tatlımızın muhallebi kısmını  kuplara alalım. Biraz dinlendikten sonra çilek sosunu üzerine ilave edelim. Buzdolabında 1 - 2 saat bekletelim. Toz antep fıstığı ve çileklerle ile süsleyip servis edelim.....

Afiyet Şeker Olsun...



22 Mayıs 2013 Çarşamba

Susam Ezmeli Sigara Böreği

Herkese merhaba,

Susamı çok seviyorum. Susam ezmesi de vazgeçemediklerimden. Susam ezmeli sigara böreğini ilk defa yaptım ama bizim ev halkı bayıldı. Siz de değişik tarifleri denemekten hoşlanıyorsanız bu tarif tam size göre.

Evet haydi nasıl yapmışım bir bakalım,






Malzemeler :

  • 2 adet yufka

İçi için,
  • 3 çorba kaşığı susam ezmesi
  • 4 çorba kaşığı toz şeker 

 Kızartmak için,
  • Sıvıyağ


Yapılışı :

Geniş bir kabın içine susam ezmesini alalım. Toz şekeri ilave edip iyice karıştıralım. Diğer tarafta yufkayı tezgaha serelim. İlk önce ikiye sonra dörde bölelim. Her parçaya üçe bölelim. Yani on iki adet üçgen yufkamız olacak. Yufkanın geniş kısmına susam ezmesinden bir miktar koyalım ve saralım. Yufkanın en uç kısmını su ile ıslatıp kapatalım. Yağımızı kızdıralım ve sigara böreklerimizi pembeleşene kadar kızartalım. Ve sıcak sigara böreklerimiz servise hazır...

Afiyet Olsun...  


Not :
Böreklerin üzerine kızarttıktan sonra pudra şekeri serpebilirsiniz....


20 Mayıs 2013 Pazartesi

Minik Susamlı Kurabiyeler

Herkese merhabalar,

Hafta sonu eşimin sınavı nedeniyle Ankara' ya gittik. Dolayısıyla fazlaca yoğun, ve bir o kadar da güzel bir hafta sonu geçirdim. Benim Ankara' ya ilk gidişim. Çok fazla gezme şansın olmasa da en çok istediğim ANITKABİR ziyaretini gerçekleştirdim. Artık ölsem de gam yemem. İnanılmaz mutlu ve huzurluyum.  ATA' nın huzuruna çıkmak beni çok duygulandırdı....Aslında duygularımın kelimelerle tarifi pek de mümkün değil....
Her Türk çocuğunun ATA' sını mutlaka ziyaret etmesini ve bu muhteşem duyguları kalbinde yaşamasını isterim....


Evet sizleri fazla meşgul etmeden geçelim kurabiyemize. Bu kurabiyeyi çok seviyoruz. Hem ağızda dağılıyor hem de mis gibi susam kokuyor. Çıtır çıtır nefis bir tadı var. Hem tuzlu hem şekerli. Eğer denemek isterseniz işte buyrun minik susamlı kurabiyelerimin tarifi,







Malzemeler :

  • 60 gr tereyağı veya margarin ( yumuşak olacak )
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı ( akı üztü için ayrılacak )
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Üzeri için,
  • Susam
  • Yumurta akı

Yapılışı :

Tereyağını, sıvıyağı, yumurta sarısını iyice karıştıralım. Daha sonra tuz ve toz şekeri ilave edelim. En son elediğimiz kabartma tozu ve unu ilave edip iyice yoğuralım. Hamur fazla sert olmayacak. Hamurdan küçük parçalar koparalım elimizle şekil verelim. Daha sonra hamuru ilk önce yumurta akına daha sonra susama batıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. 180 C fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.

Afiyet Olsun... 
  


 

16 Mayıs 2013 Perşembe

Asma Yaprağında Enginar Dolması

Hepinize güzel ve güneşli bir günden merhaba,

Öncelikle hepinizin Regaip Kandilini kutluyorum. Tüm dualarınızın kabul olduğu hayırlı kandiller diliyorum. 

Asma yaprağında enginar dolması çok lezzetli bir dolma. Ben ilk defa denedim ve bu kadar lezzetli olabileceğini hiç düşünmemiştim. Hem sunumu çok şık hem de yapımı çok kolay.

Eğer siz de davet sofralarınıza değişik bir tarif arıyorsanız bu tarif tam size göre. Evet lafı fazla uzatmayalım geçelim tarifimize,







Malzemeler :

  • 6 adet çanak enginar
  • 200 gr asma yaprağı
  • 100 gr kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1 çorba kaşığı TAT domates salçası
  • 1 çorba kaşığı TAT biber salçası
  • 4 - 5 dal maydanoz
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Sumak
  • Tuz


 
Yapılışı :

Yaprakların tuzunun gitmesi için kaynamış suda 2- 3 dk  haşlayalım. Diğer tarafta pirinci geniş bir kabın içine alalım. Üzerine 1 fincan sıcak su döküp kabartalım. Soğanı ve domatesi rendeleyelim. Maydanozu ince ince doğrayalım. Kıyma, soğanın bir tanesini, domates, maydanoz, salça ve baharatları pirince ilave edelim. En son zeytinyağını ilave edip iyice karıştıralım.Yaprakları büyüklüklerine göre iki yada üç tane yan yana tezgahın üstüne serelim. Ortasına enginar çanağını yerleştirelim. İçine pirinçli kıymalı harçtan koyalım. Ve güzel bir şekilde kapatalım. Enginar dolmalarımız suyun içinde kalmasın diye asma yapraklarının dal kısımlarını ve sert yaprakları tencerenin dibine döşeyelim. Soğanın bir tanesini de halka halka kesip tencerenin dibine yerleştirelim Havucu da soyup dilimleyelim soğanların üzerine yerleştirelim. Üzerlerine enginarlarımızı dizelim. Biber ve domates salçasını sıcak su ile açalım. Dolmaların üzerinden dökelim. Dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim ve  porselen bir tabak kapatıp orta hararetli ocakta  yumuşayana kadar pişirelim.



Afiyet Olsun...




Not :
Benim iç harcım biraz arttı yaprak sarması yaptım...Siz de kalan harcınızı bu şekilde değerlendirebilirsiniz....


Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun...











REGAİB KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN...

TÜM DUALARINIZ KABUL OLSUN...

HAYIRLI KANDİLLER...





15 Mayıs 2013 Çarşamba

Muhammara

Herkese merhaba,

Muhammara Adana ve Antep yöresine ait bir tarif. Osmanlılar zamanında bize Suriye' den gelmiş ve bizim sofralarımızda yerini almış. İsterseniz sabah kahvaltılarında, isterseniz meze olarak tüketebileceğiniz müthiş bir lezzet. Bu lezzeti çok seveceğinize eminim. Bol acılı haliyle inanılmaz iştah açıcı.

Evet işte Selda usulü muhammara tarifi,





Malzemeler :

  • 2 çorba kaşığı TAT domates salçası
  • 2 çorba kaşığı TAT biber salçası
  • 4 çorba kaşığı galeta unu
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı çekilmiş ceviz 
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Dört renk karabiber
  • Tuz



Yapılışı :

Geniş bir kabın içine domates ve biber salçasını alalım. Ceviz hariç tüm malzemeleri ilave edip iyice karıştıralım. En son cevizi ilave edip muhammaramızı macun kıvamına getirelim. Ve artık muhammara servise hazır....

Afiyet Olsun.... 











13 Mayıs 2013 Pazartesi

Elmalı Rulo ( Apple Turnover )

Herkese merhaba,

Milföyden yapılabilecek güzel tariflerden biri ile karşınızdayım. İnternette gezerken bu tarifi Atölye Merdane' de gördüm. Hep değişik tarifler arayan bendeniz bu tarife bayıldım. Hemen denedim. Hem lezzeti çok hoş, hem de sunumu çok şık.

Eee daha ne duruyorsunuz doğru mutfağa....Ama neler gerekliymiş haydi bir bakalım,






Malzemeler :

  • 6 adet milföy yaprağı
  • 2 adet orta boy elma
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kırık fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
 Üzeri için,
  • Pudra şekeri

Yapılışı :

İşe elmaları soymakla başlayalım. Soyduğumuz elmaları rendenin ince kısmıyla rendeleyelim. Rendelediğimiz elmaları bir tavanın içine alalım ve kavurmaya başlayalım. İçine toz şekeri ve tarçını ilave edip elmalar suyunu çekince acağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Milföylerimizi tezgahın üzerine alalım ve ortadan ikiye keselim. Milföylerin dar olan kısmına elmalı harçtan koyup rulo yapalım. Kat kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıttığımız 180 C fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan elmalı rulolarımızın üzerine pudra şekeri serpelim. Ve artık servise hazırlar....

Afiyet Olsun....






10 Mayıs 2013 Cuma

Orman Meyveli Cupcake

Herkese merhaba,

Kızımın müthiş ısrarları ile yine mutfakta bulduk kendimizi. Resmini gösteriyor anne böyle kek yapalım diyor. Kızım isterde ben hayır dermiyim. Bu cupcakeleri yine kızımla yaptık. Biz bunlara bayıldık. Versiyonlarını yapıcaz daha farklı tarifler deniycez. Rengarenk, süslü püslü....Bizi izlemeye devam edin....:)

Evet gelelim orman meyveli cupcake tarifimize,













Malzemeler :

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için,
  • 1 paket Dr. Oetker orman meyveli krem şanti
  • 1,5 çay bardağı soğuk süt
  • Damla çikolata


Yapılışı :

Yumurta ve şekeri çırpalım. Sonra süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim. Daha sonra elediğimiz unu, vanilyayı ve kabartma tozu ilave edelim. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra kağıt kalıplara kaşık yardımıyla paylaştıralım. 170 C fırında pişirelim. Kürdan ile test edip pişip pişmediğini kontrol edelim. Fırından çıkan keklerimizi dinlenmeye bırakalım. Diğer tarafta orman meyveli krem şantiyi soğuk süt ile mikser yardımıyla çırpalım. Biraz kıvam alması için 15 dk. buzlukta bekletelim. Yıldız uç taktığımız krema sıkma torbasıyla keklerimizi süsleyelim. Damla çikolataları ile cupcakelerimize son dokunuşları gerçekleştirelim..Ve artık servise hazırlarrr...

Afiyet Bal Şeker Olsun....:)



Not :
2. fotoğraftaki melek cupcake kızımın tasarımı....:))




 

9 Mayıs 2013 Perşembe

Bezelye Püresi

Hepinize  merhaba,

Tam yaz geldi her taraf şenlendi diye düşünürken yine döndük geriye. İzmir' de havalar bir iki gün öncesine kadar çok güzeldi. Şu anda ise kasvetli, sanki her an yağmur yağacakmış gibi bir hava var. Ne diyelim inşallah hafta sonuna kadar biraz olsun açılır ve yine güneş eksilmez penceremizden...

Bezelyeler tezgahlarda yerini almaya başlamışken alternatif tatları seven bendeniz bezelye püresi yaptım. Patates püresine bir alternatif oldu.  Hem değişik, hem de çok lezzetli. Tavuk, et ve balığın yanına çok yakışıyor. Umarım siz de beğenirsiniz.

Evet haydi geçelim bezelye püresinin tarifine,









Malzemeler :

  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Dört renk karabiber
  • Muskat cevizi
  • Tuz

Yapılışı :

Bezelyeleri buharda pişirme aparatıyla haşlayalım. Diğer tarafta tereyağını bir tencereye alalım. Unu ilave edip 1 - 2 dk. kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştıralım. Tuz ve baharatları ilave edip ocağın altını kapatalım. Haşlanan bezelyeleri robottan geçirelim. Bezelye ile sosumuzu buluşturup iyice karıştıralım. Ve artık bezelye püremiz servise hazır....

Afiyet Olsun.....











7 Mayıs 2013 Salı

Çilekli Rulo Pasta

Herkese kocaman bir merhaba,

Şimdilerde blog arkadaşlarımın çoğunda çilekli tarifler var. Çilekler bu kadar güzel olunca yapmadan olmaz tabi. Ben de dayanamadım ve bu çilekli rulo pastayı yaptım. Geçtiğimiz hafta sonu eşimin Manisa' da oturan ağabeyine gittik. Hep birlikte çok güzel bir gün geçirdik. Bu pastayı hazırlayıp onlara götürdüm.

Çok beğenilen ve tarifi istenen pastamı denemek isterseniz işte tarifi,








Malzemeler :

  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

 Üzerine ve ara krema olarak,

  • 3 paket Dr. Oetker sade krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • Çilek
  • Hindistan cevizi


Yapılışı :

Yumurtanın akını ve sarısını ayıralım. Geniş bir kabın içine  yumurta aklarını alalım. İçine bir çimdik tuz atıp mikserle çırpalım. Tamamen köpük haline gelene kadar çırpma işlemine devam edelim. Diğer tarafta yumurta sarıları ile toz şekeri çırpalım. Sütü ilave edip çırpmaya devam edelim. En son elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilya ilave edelim ve iyice karıştıralım. Köpürttüğümüz yumurta aklarını hamurlu karışıma ilave edelim. Spatula yardımıyla hep alttan üste doğru ve aynı yönde karıştıralım. Tamamen homojen hale gelen hamurumuzu yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dökelim. Spatula yardımıyla düzeltelim. 150 C fırında üzeri pembeleşinceye kadar ( bu süre yaklaşık 15 - 20 dk. ) pişirelim. Fırından çıkan kekimizi 1 dk. bekletip yağlı kağıt yardımıyla rulo yapalım. Bu şekilde 5 dk. bekletelim. Biz bu arada krem şantiyi süt ile çırpalım ve buzlukta 10 dk. bekletelim. Çileklerimizi yıkayalım ve istediğimiz şekillerde keselim. Kekimizin içine soğuyan şantimizden her tarafına eşit gelecek şekilde spatula yardımıyla sürelim. Çileklerimizi yerleştirelim. Kekimizi rulo haline getirelim. Kekin üst kısmını krem şanti ile kaplayalım ve bolca hindistan cevizi serpelim. Çileklerle süsleyelim. Buzdolabında en az 2 - 3 saat dinlendirelim. Ve artık çilekli rulo pastamız servise hazır...


Afiyet Olsun...




6 Mayıs 2013 Pazartesi

Tzatziki

Herkese merhaba,

Tzatziki, Yunan usulu cacık. Okunuşu ise Caciki. Yunan komşumuzla kültürler arası benzerliklerimiz oldukça fazla. Bu da onlardan biri. Biz cacık diyoruz. Her zaman sofralarımızda bulunan ve hemen hemen bütün malzemeleri benzerlik gösteren bir meze caciki.

Buradan Yunanlı dostlarımıza selam olsun diyelim ve geçelim tzatzikinin tarifine,




Malzemeler :

  • 5 - 6 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet salatalık
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı  kaşığı limon suyu
  • Tuz

Yapılışı :

Geniş bir kabın içine salatalığı rendeliyelim. Üzerine süzme yoğurdu, tuz, limon suyu ve rendelediğimiz sarımsakları ilave edelim.  Eğer isterseniz bir miktar su ilave ederek kıvamı yumuşatabilrsiniz. Ve tzatziki servise hazır...


Afiyet Olsun... 

Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle sevgiyle kalın......:)



 

3 Mayıs 2013 Cuma

Kadayıf Mantısı

Merhabalar,

Yine ve yeniden bir REFKA tarifi. Her zaman ki gibi müthiş bir tarif. Ellerine sağlık Refikacığım...
Ben bu kadar lezzetli ve bir o kadar da ilginç bir köfte görmedim. Ben kadayıfı sadece tatlılarda kullanırdım. İlk defa böyle bir yemekte kullandım. Ama sonuç müthiş. Üstten gelen kıtırlık köfteyle ve soslarla buluşunca tadına doyum olmuyor.

Eğer siz de denemek isterseniz tarifi şöyle,







Malzemeler :

  • 100 gr. kıyma
  • 250 gr kadayıf
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber 
  • 1/2 çay kaşığı kimyon 
  • 1/2 çay kaşığı pul biber 
  • 1 avuç ekmek içi (veya 1 tatlı kaşığı galeta unu)
  • 1/3 bağ maydanoz

Yoğurt sosu için,
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak

Süslemek için,
  • 4 çorba kaşığı sıyıvağ veya tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Nane
  • Kekik



Yapılışı :


Geniş bir kabın içine kadayıf hariç köfte malzemelerini alıp yoğuralım. Yoğurduğunuz köfteyi sıkıştırarak fındık boyutuna getirelim. Sonra kadayıfın içinden uzun bir tutamını çevire çevire kıymanın üzerine saralım. (her bir kadayıf topu 2 cm. çapında olsun). Bu sırada yanınızda bir tabak sıvı yağ veya seviyorsanız eritilmiş tereyağı bulunsun. Avcunuzu bu yağ ile yağlayalım böylece elimizde top haline getirirken kadayıf otomatik olarak yağlanacaktır (yine de çok hafif olacaktır).

Kadayıf toplarını fırın kağıdı serdiğiniz fırın tepsisini üzerine dizelim ve fırının 200 derece ızgarasını yakalım. Yemeğiniz 10 dakikada kızaracak ve pişecektir. Ara ara karıştırarak her tarafının kızardığına emin olalım.

Bu sırada oda sıcaklığındaki yoğurdu çırpalım ve krema kıvamına getirelim, sonra 4 diş sarımsağı havanda dövüp yoğurda ekleyelim. Ağız tadınıza göre tuz ekleyin.. Kadayıf tuzsuz olacağından normalden fazla tuz koyabilirsiniz.

Süslemek için ise, bir tavaya sıvıyağ veya tereyağını ve salçaları ilave edelim malzemeler kaynayıp birbirlerini kabul edinceye kadar karıştıralım ve kaynatalım. Sonra ateşten alıp içine çekme karabiber, nane ve kekik ekleyelim.

Kadayıf mantınızı bir tabağa alalım,  üzerine yoğurdunu ve salçalı sosunu ekleyerek servis edelim.


Afiyet Olsun...









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...