20 Ocak 2013 Pazar

İki Renkli Cezerye Topları

Herkese merhaba,

Cezerye küçükken annemin elinden yediğim güzel tatlardan biridir. Şimdi ben ve kızım da hep hazırlamasını hemde yemesini çok severiz. Bu cezerye toplarını kızımla beraber yaptık. Daha önce kakaolu olarak yapmamıştım. Bu halini de çok beğendik. Umarım sizler de beğenirsiniz. Buyrun tarifi,







Malzemeler :

  • 4 adet havuç
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket pötibör bisküvi
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı kırılmış fındık
  • 2 çorba kaşığı kakao

Yapılışı :

Havuçları yıkayalım ve traşlayalım. Havuçları rendeleyip bir tencerenin içine alalım. Toz şekeri ve 1 kahve fincanı suyu ilave edip orta hararetli ocakta havuçlar yumuşayana kadar pişirelim. Geniş bir kabın içinde kakao hariç tüm malzemeleri karıştırıp yoğuralım. Malzemeyi ikiye ayıralım. Bir kısmına kakao ilave edelim ve yoğuralım. Harçtan minik parçalar koparalım ve elimizle şekil verelim. Hindistan cevizine bulayıp servis edelim.

Afiyet Olsun...  


4 yorum:

  1. Cezerye bayıldığım bir tat, iki renkli olması çok hoş bir fikirmiş.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, beğenmenize çok sevindim. Cezerye seviyorsanız bir de böyle deneyin derim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Kızınında seninde ellerine sağlık :-)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim Neşe Hanımcım.... :) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...