9 Kasım 2012 Cuma

Karışık Turşu

Merhabalar,
  
Evde olan malzemelerle turşu yaptım. Turşuyu çok severim. Bu turşuda çok güzel oldu. Küçük bir kavanoz hazırladım. İşte tarifi,







Malzemeler :

* 3 - 4 adet salatalık
* 3 - 4 adet biber
* 2 adet havuç
* 1 avuç nohut
* 1 baş sarımsak
* 1 su bardağı üzüm sirkesi
* 2 su bardağı su ( kaynamış ve soğumuş su )
* 1 çorba kaşığı salamura tuzu
* 1 tatlı kaşığı limon tuzu


Yapılışı : 

Tüm malzemeleri yıkayalım. Süzülmeleri için tüm malzemeleri bir müddet süzgeçte bekletelim. Sonra kavanozun dibine nohutları atalım. Diğer tüm malzemeleri istediğimiz boyutlarda doğrayarak kavanoza dizelim. Diğer tarafta sirke, su, tuz ve limon tuzunu karıştırarak eritelim. Sirkeli suyu kavanozun içine boşaltalım. Sirkeli su malzemelerin üstünü örtecek kadar olmalı. Turşumuz 15 - 20 gün dinlendikten sonra yenebilir hale gelecektir.


Not :

Hazırladığım turşu 800 gr' lık cam kavanoz içindir. Turşunuzu ölçüyü arttırarak daha büyük cam kavanozlara  yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun....







 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...